Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care alocatiile de stat pentru copii se dubleaza. Proiectul de lege este la un pas de a fi adoptat, acesta urmand sa primeasca votul final miercuri dupa-masa.

Deputatii social-democrati din Comisia de Munca au dat, marti, aviz negativ proiectului PNL care vizeaza majorarea alocatiilor copiilor de la 42 la 84 de lei. Deputatii PSD s-au opus maririi alocatiei copiilor pe motiv ca nu ar exista fonduri bugetare suficiente pentru cresterea acestora.

Miercuri dimineata, insa, amendamentul de crestere a alocatiilor a fost supus votului Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz, care a dat aviz favorabil majorarii sumei la 84 de lei.

„Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii sa vina sa precizeze sursele de unde vom da alocatiile. Nu putem mari o alocatie fara sa avem o sursa. Aceasta crestere de la 42 la 80 nu acopera cheltuielile, dar, in acelasi timp, la cele 3.600.000 de copii nu ne putem permite sa dam o lege fara sa avem sursa de finantare”, a declarat Florin Iordache.

„A fost considerat acest amendament un «tembelism» de catre PSD, am fost facuti in toate felurile. Ni s-a explicat foarte savant de reprezentantul Ministerului Muncii ca exista si alte forme de sprijin pentru copii in afara acestei alocatii”, a declarat Ludovic Orban.

Astfel, 98 de deputati au votat miercuri ca alocatia pentru copii sa creasca de la 42 de lei cat este in prezent la 84 de lei si desi au existat si 77 voturi impotriva, amendamentul a fost aprobat.

PSD a cerut 25 de minute pentru consultari dupa acest vot pentru amendamentul PNL.

Amendamentul PNL a fost depus la OUG 65/2014. Legea de aprobare a ordonantei, cu tot cu amendamentul PNL, urmeaza sa fie supusa la vot in plen. Dublarea alocatiilor este, astfel, la un pas de adoptare, in conditiile in care e mai putin probabil ca PSD sa respinga propria ordonanta.

In plenul Senatului, amendamentul fusese respins, insa in Camera Deputatilor, amendamentul a primit un vot favorabil.

Ordonanta cu amendamentul admis urmeaza sa intre la votul final miercuri dupa-amiaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.