Acasă Timp liber Spiritualitate Ce mare sfanta sarbatorim astazi!? Numele ei este purtat de multe romance

Ce mare sfanta sarbatorim astazi!? Numele ei este purtat de multe romance

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astazi este Odovania praznicului invierii Domnului. Sunt pomeniti Sfantul Mucenic Talaleu; Sfantul Cuvios Talasie; Sfanta Lidia din Filipi.

Sfantul Mucenic Talaleu a trait in secolul III in localitatea Libanon Dasos (Fenicia, Liban). Talaleu a invatat medicina, fiind cautat de multi, mai ales pentru ca primise si darul facerii de minuni. Nu cerea nimic in schimb, ci ii aducea la credinta in Mantuitorul Iisus Hristos.

Pe cand se afla in cetatea Anazare din Cilicia, imparatul Numerian (283-284) a poruncit sa fie omorati toti crestinii. Dregatorul Tiberian l-a supus la chinuri pe Talaleu, dar fiindca sfantul le-a rabdat pentru Hristos, au crezut si ostasii Alexandru si Asterie, carora li s-au taiat capetele.

Tiranul l-a dus pe Sfantul Talaleu si in cetatea Egheia sa jertfeasca idolului Asclepie, pe care paganii il credeau datator de vindecari. Dar, marturisindu-L pe Hristos, a fost aruncat in mare, de unde a iesit nevatamat, si la fiarele salbatice, pe care le-a imblanzit. Sfantul Talaleu a primit pana la urma cununa muceniciei prin taierea capului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos