Veniturile Orange Romania au scazut anul trecut cu 3,6%, la 937 de milioane de euro, in timp ce baza de clienti s-a redus cu aproape 2%.

In acelasi timp, France Telecom-Orange a anuntat o politica de distribuire a dividendelor mai conservatoare si ca va amana rascumpararea de actiuni, dupa ce vanzarile si profitul net au scazut in 2011.

Numarul clientilor a urcat cu 78.000 in trimestrul al patrulea, la 10,262 milioane. Declinul veniturilor Orange a incetinit totusi fata de anul 2010, cand scaderea a fost de 7,8%.

Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82 de euro. Vanzarile de smartphone-uri ale companiei au depasit in 2011 ca valoare vanzarile cumulate din anii precedenti, cu o crestere in volum de 63% fata de 2010, indica un comunicat Orange.

Grupul francez a inregistrat anul trecut la nivel mondial venituri de 45,2 miliarde de euro, in scadere de la 46 de miliarde de euro in 2010.

Profitul net a coborat de la 4,8 miliarde de euro la 3,8 miliarde de euro.

Numarul clientilor France Telecom a crescut anul trecut cu 8%, la 226,3 milioane, in principal datorita expansiunii rapide in Africa si Orientul Mijlociu.

„Am decis sa adaptam politica de remunerare a actionarilor pentru a asigura soliditatea financiara a grupului in orice conditii”, a declarat directorul general de la France Telecom, Stephane Richard.

Astfel, France Telecom nu va mai rascumpara actiuni in 2012, iar dividendele vor fi stabilite in functie de fluxul de numerar, o abordare mai conservatoare avand in vedere incertitudinile macroeconomice.

Grupul a precizat ca dividendele pentru exercitiile fiscale 2012 si 2013 ar urma sa fie intre 40% si 45% din fluxul de numerar operational, in timp ce pentru 2011 grupul va recomanda plata unor dividende de 1,40 euro pe actiune.

Orange, parte a grupului Orange-France Telecom, este lider de piata in Romania.

France Telecom este una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 217 milioane de clienti pe cinci continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.