Bergenbier ar putea fi scoasa la vanzare de fondul CVC Capital Partners

Fondul de inestitii CVC Capital Partners vrea sa vanda producatorul de bere StarBev, cu afaceri in centrul si estul Europei, inclusiv in Romania, unde este prezent prin intermediul Bergenbier, potrivit unor surse citate de agentia Reuters si finantistii.ro.

Printre producatorii mondiali care studiaza oportunitatea unei oferte catre fondul CVC Capital Partners pentru preluarea StarBev se numara Anheuser-Busch InBev (ABInBev), fostul proprietar al afacerii, precum si SABMiller, Carlsberg si Heineken, grupuri deja prezente pe piata romaneasca a berii.

Click pe aceeasi tema:  CARIERA DE SUCCES si o VIATA FERICITA? Noi avem SECRETUL si PASII DE URMAT!

Grupul SABMiller controleaza compania Ursus Breweries, Heineken este prezent prin subsidiara sa Heineken Romania, iar grupul danez Carlsberg detine o participatie minoritara si are incheiat un acord de licentiere cu copania United Romanian Breweries Bereprod.

De achizitia StarBev mai sunt interesate si companiile Molson Coors Brewing (SUA) si Asashi Breweries (Japonia), potrivit Wall Street Journal.

ABInBev a vandut in 2009, pentru aproximativ 3 miliarde de dolari, operatiunile de productie de bere din Europa Centrala si de Est catre CVC Capital Partners, care le-a consolidat in grupul StarBev.

Click pe aceeasi tema:  HOROSCOP 2014: Tie ce iti rezerva astrele in BANI si CARIERA?
spre