Acasă Life Monden Vezi ce vedeta va fi urmatorul turist spatial!

Vezi ce vedeta va fi urmatorul turist spatial!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O vedeta britanica va fi urmatorul turist spatial care va ajunge la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), in 2014 sau 2015.

Cantareata britanica Sarah Brightman va fi urmatorul turist spatial care va ajunge la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), in 2014 sau 2015, dupa ce va urma un curs de pregatire ce va dura sase luni, informeaza dailymail.co.uk.

Sarah Brightman va fi al optulea turist spatial din lume si, totodata, a doua femeie care ajunge in spatiu in interes turistic.

Ea va ajunge pe ISS la bordul unei capsule Soyuz, voiajul urmand sa dureze intre 10 zile si doua saptamani.

Surse din industria spatiala rusa spun ca Brightman, care este soprana cel mai bine vanduta din lume si are o avere de 30 de milioane de lire sterline (37,3 milioane de euro), a vizitat Rusia in iulie si a primit aprobarea unei comisii medicale pentru a-si incepe pregatirea la Centrul pentru antrenamentul cosmonautilor din Rusia.

Nu se stie cat va plati Sarah Brightman pentru aceasta vacanta spatiala, insa, in 2009, miliardarul canadian Guy Laliberté a achitat pentru un astfel de sejur suma de 35 de milioane de dolari.

Primul turist care a ajuns la bordul Statiei Spatiale Internationale a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniana Anousheh Ansari (2006), americanul de origine maghiara Charles Simonyi (2007), americanul Richard Garriott (2008) si canadianul Guy Laliberté (2009), fondatorul Cirque du Soleil. Charles Simonyi, unul dintre pionierii gigantului american Microsoft, a intrat in istorie ca fiind primul om care nu este de profesie astronaut, dar care a reusit sa participe la doua misiuni spatiale, ultimul sau sejur in spatiu avand loc in martie 2009.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos