Cercetatorii de la Universitatea Keio lucreaza la un sistem  prin care bancheta din spate poate deveni invizibila.

Din perspectiva soferului, spatele masinii devine transparent. Sistemul este numit „see-through Prius” si urmeaza sa fie prezentat luna aceasta la Expozitia de Continut Digital din Tokyo. El vine ca o varianta a tehnologiei optice de camuflaj dezvoltata de Susumu Tachi si Masahiko Inami acum aproape 10 ani.

Mantia invizibila capteaza imaginile din spatele obiectului si apoi le proiecteaza pe fundal. Iluzia de invizibilitate, asa cum se vede in filmarea de mai jos, din 2006, este destul de uimitoare.

Tehnologia care reda aceasta iluzie foloseste materiale speciale, care reflecta foarte putina lumina. Mantia este incorporata cu mii de cristale care reflecta lumina in anumite directii si care creeaza iluzia de invizibilitate partiala.

De curand, tehnologia a fost implementata pe o Toyota Prius, insa nu exista multe detalii legate de modul de functionare. Totusi, se pare ca sistemul implica un display atasat la tetiera soferului.

„Soferul va simti ca merge cu o masina din sticla”, a declarat inventatorul Inami. „Orice tehnologie suficient de avansata este imposibil de distins de magie. Vreau sa dezvolt tehnologii la fel ca magia, astfel incat oamenii sa le poata utiliza in viitor”, a adaugat Sir Arthur C. Clarke.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.