Acasă Stirile zilei Stiinta VATICANUL umbla cu falsuri: MUMII FALSE si oase noi in bandaje vechi!

VATICANUL umbla cu falsuri: MUMII FALSE si oase noi in bandaje vechi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii care au analizat in amanunt mumiile din Muzeul de la Vatican au descoperit ca unele contin si parti mai tinere, cum ar fi, de exemplu, o unghie.

Oamenii de stiinta au gasit in interiorul a doua sarcofage de la Muzeul din Vatican oase straine, mai tinere decat restul ramasitelor. In plus, in interiorul aceleiasi mumii, au fost gasite atat oase apartinand unui barbat, cat si unele de femeie.

O alta ciudatenie observata a fost o unghie „moderna”, aflata pe un schelet cu mult mai vechi.

Nimeni nu s-a indoit pana acum de veridicitatea mumiilor, informeaza Daily Mail. Rezultatele unor teste cu raze la care au fost supuse mumiile urmeaza sa fie prezentate joi.

Mumii misterioase de pe mapamond

Acestea au fost analizate nu pentru ca ar fi existat vreo indoiala legata de veridicitatea lor, ci pentru a fi catalogate, studiate si restaurate. Proiectul a inceput inca din 2007.

La Muzeul din Vatican se afla noua mumii egiptene complete si 18 parti din corpul uman, constand in capete, maini si picioare.

Cu aceasta ocazie, mumiile au fost si datate cu carbon, pentru a li se stabili varsta. S-a observat ca, in unele cazuri, in timp ce bandajele sunt din vremea Egiptului antic, oasele gasite in interior sunt mult mai tinere.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede