Acasă Stirile zilei Social Vaslui, judeţul părinţilor iresponsabili

Vaslui, judeţul părinţilor iresponsabili

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Trei cazuri şocante au uimit România în ultimele zile, toate trei petrecându-se în Vaslui, judeţ ce capătă încet dar sigur un renume prost.

Nu ştiu cum de s-a întamplat, dar tocmai în Moldova lui Eminescu şi Creangă, chiar pe pământul pe care Ştefan cel Mare a obţinut poate cea mai importantă victorie a sa, copiii trăiesc zilnic sub o teroare macabră a părinţilor neglijenţi sau iresponsabili. După ce am citit cu toţii „Amintiri din copilărie” şi am vazut cât de frumos îşi descria Creangă copilăria şi familia, ne e cam greu sa digerăm asemenea grozăvenii. Din păcate realitatea este cu totul alta şi nu este una prea frumoasă.

Acum câteva zile, un bebeluş de doar 3 luni din comuna Micleşti, judeţul Vaslui, a fost găsit fără suflare în casa părintească. Tatăl copilului a fost cel care a apelat la 112, iar când a sosit salvarea, aceştia nu au mai putut face nimic. Mai mult, copilul zăcea mort pe pat, între alţi fraţi de-ai săi care îşi vedeau liniştiţi de joacă, iar cei doi părinţi erau în stare avansată de ebrietate. După spusele vecinilor, se pare că celor doi soţi le-au mai murit până acum doi copii.

Un alt caz şocant vine din satul vasluian Cioatele, unde un copil de doar doi anişori a ajuns în stare foarte gravă la spital, cu hipotermie şi în coma alcoolică. „Echipajul de ambulanţă nu a reuşit să afle în ce condiţii a ajuns copilul în comă, întrucât toţi cei din casă erau într-o stare avansată de ebrietate şi nu se putea comunica cu ei. Inclusiv persoana care a sunat la Serviciul unic de urgenţă 112 nu a putut spune prea multe dispecerului, ci doar faptul că băieţelului îi este foarte rău”, a declarat managareul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Copilul a fost stabilizat în cele din urmă, însă medicii au avut de furcă cu mama lui, care i-a agresat pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi care nu s-a potolit până nu au intervenit poliţiştii. Pentru a se calma, medicii au trebuit să o sedeze pe mama micuţului.

În fine, cel de-al treilea caz are ca protagonişti o femeie de 38 de ani şi un bebeluş de doar 4 luni. După o ceartă cu concubinul său, femeia şi-a vărsat nervii pe copil, acesta ajungând la spital, unde a fost şi abandonat de mama sa, plin de vânătăi şi cu piciorul rupt. Femeia nu este însă la prima ispravă de acest gen, dând naştere de-a lungul anilor şi abandonând în grija statului nu mai puţin de 8 copii.

Stau şi mă întreb, totuşi, ce suflet or avea oamenii aştia? Să-şi bea minţile în halul ăsta de ajung să facă rău unor copii nevinovaţi şi lipsiţi de apărare care până la urmă ar trebui să fie rodul frumos al unei iubiri? Cu ce au greşit săracii copii? Eh..Doamne, mai aruncă un ochi şi în ograda noastră!

 George Stanciu