Acasă Stirile zilei Stiinta VARSTA IDEALA la care OAMENII au cel mai mare numar de PRIETENI!

VARSTA IDEALA la care OAMENII au cel mai mare numar de PRIETENI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se pare ca varsta ideala la care oamenii isi fac sau au cel mai mare numar de prieteni este varsta de 29 de ani, mai exact cercul social al fiecarei persoane contine undeva la 80 de indivizi.

Cei mai multi oameni incep sa isi construiasca o cariera stabila in jurul varstei de 29 de ani si continua sa pastreze legatura si cu fostii colegi de liceu si de facultate, informeaza dailymail.co.uk.

Totodata, desi cel mai bun prieten este cel mai probabil un fost coleg de scoala, oamenii au de fapt mai multe lucruri in comun cu actualii colegi de munca ai lor.

Astfel, o treime dintre adulti recunosc faptul ca au mai multe lucruri in comun cu colegii de munca decat cu prietenii si cu membrii familiei, iar 38% dintre participantii la studiu au spus ca s-au imprietenit cu cel putin 10 persoane la locul de munca.

Studiul, realizat de compania alimentara Genius Gluten Free, a descoperit faptul ca biroul a devenit in epoca actuala locul cel mai probabil in care oamenii pot sa isi gaseasca un partener de viata, din cauza numarului tot mai mare de ore pe care angajatii trebuie sa le petreaca la locurile lor de munca.

Mediile profesionale tot mai stresante si lucrul alaturi de persoane care gandesc aproximativ la fel ii determina pe oameni sa lege relatii de prietenie sau chiar de cuplu.

De asemenea, persoanele care au cel mai mare numar de prieteni din randul colegilor de birou lucreaza in marketing – angajatii din acest domeniu de activitate au in medie 40 de colegi pe care ii considera prieteni.

Maestrii bucatari au 33 de prieteni din randul colegilor lor, iar pe locul urmator se afla angajatii din fortele armate, cu 32 de prieteni care provin din acelasi mediu profesional. Locurile urmatoare sunt ocupate de artisti si designeri (27 prieteni din randul colegilor de munca) si angajatii din departamentele de ResurseUmane (21 prieteni din randul colegilor de munca).

Pentru cetateanul britanic de rand, in medie, 17 dintre prietenii lor provin de la locul de munca, 14 provin din randul fostilor colegi de liceu sau de facultate, iar 14 din randul persoanelor cunoscute in cluburi sau prin intermediul unor interese comune si activitati sociale si retele de socializare.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos