Acasă Stirile zilei SECRETUL prin care FACEBOOK controleaza POSTARILE pe care le vezi pe PAGINA...

SECRETUL prin care FACEBOOK controleaza POSTARILE pe care le vezi pe PAGINA TA! Nu vezi ce vrei tu, vezi ce vrea FACEBOOK!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Utilizatorii nu isi dau seama nici in ziua de astazi ca Facebook foloseste un algoritm secret care nu arata toate postarile care ar fi normal sa iti apara pe pagina proprie.

Facebook foloseste un algoritm secret, prin care curata automat fiecare News Feed, selectand doar o parte din postarile care vor aparea pe paginile prietenilor sau ale fanilor.

Karrie Karahalios si Cedric Longbort de la Universitatea Illinois si Christian Sandvig de la Universitatea Michigan au incercat sa afle care sunt regulile acestui algoritm secret.

Pentru asta, ei au realizat o aplicatie numita FeedVis, prin care un utilizator poate vedea tot ce posteaza prietenii sai. Este vorba de fotografii, statusuri, dar si comentarii si like-uri care in mod normal nu apar pe pagina utilizatorului.

Comparand cele doua pagini, Feed-ul oficial, cel pe care il curata Facebook, pare de-a dreptul gol.

Cercetatorii au mai aflat ca 62% dintre utilizatorii Facebook nu stiu ca pagina lor este curatata automat prin algoritmul acesta. Multe postari ale rudelor sau prietenilor apropiati nu erau vizibile, iar multi au fost uimiti sa afle asta.

In urma studiului, expertii au aflat ca pentru a vedea pe pagina cat mai multe postari ale unui prieten, de exemplu, utilizatorul trebuie sa comenteze la o postare a acestuia.

O alta varianta este vizitarea paginii respectivului prieten. Prin acest gest, utilizatorul arata ca este interesat de persoana aceea, iar Facebook il va lasa sa vada mai multe postari.

Desi au aflat aceste trucuri, cercetatorii precizeaza ca algoritmul Facebook se schimba permanent.

Sursa: ziaruldeiasi.ro