Acasă Sanatate Varsta ideala la care ar trebui sa devii mama! Avertismentul medicilor

Varsta ideala la care ar trebui sa devii mama! Avertismentul medicilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Probabil multe dintre femei viseaza inca din perioada adolescentei sa devina mame. Oamenii de stiinta spun ca femeile care nu au facut copii, dar se apropie vertiginos de varsta de 35 de ani ar trebui sa se grabeasca.

Oamenii de stiinta subliniaza ca femeile, odata ajunse la 35 de ani, prezinta un risc de infertilitate de 6 ori mai mare comparativ cu femeile de 25 de ani.

Studiul, efectuat sub egida Royal College of Obstetricians and Gynaecologists din Marea Britanie, arata ca pe masura ce trece timpul, femeile isi sporesc riscul de a avea o sarcina cu dificultati. Iar pentru a fi si mai concreti, acestia sustin ca o femeie de 40 de ani are mai multe sanse sa sufere un avort spontan decat sa nasca fara probleme.

Feritilitatea barbatilor este o alta chestiune luata in calcul in cadrul studiului mai sus amintit. Dupa 25 de ani, spermatozoizii acestora se pare ca nu mai sunt la fel de vioi si hotarati sa ajunga la destinatie, iar un mascul de 40 de ani se va chinui circa 2 ani sa lase insarcinata o femeie, chiar daca ea se afla in floarea tineretii, scrie csid.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSemnele care arata ca ficatul tau are probleme! Vezi ce trebuie sa faci
Articolul următorCe nu ti-a spus nimeni despre mamaliga! Regimul care te poate ajuta sa cantaresti cu 3-4 kilograme mai putin intr-o luna!