Valeriu Zgonea: Ziua de 9 mai are o incarcatura istorica speciala pentru Romania si Europa! | Cap Limpede

Valeriu Zgonea: Ziua de 9 mai are o incarcatura istorica speciala pentru Romania si Europa!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a declarat ca statele europene trebuie sa isi insuseasca valorile comune, sa sprijine atingerea idealurilor si sa contribuie la implinirea aspiratiilor si sperantelor cetatenilor UE.

“Astazi, se vorbeste tot mai mult despre o uniune politica, iar integrarea nu trebuie sa fie doar un scop in sine, ci trebuie sa ajute oamenii. Uniunea Europeana se confrunta cu noi provocari menite sa-i reconfigureze existenta, sa-i redefineasca locul si rolul in noul context global. Statele europene trebuie sa-si insuseasca valorile comune ale europenilor, sa sprijine atingerea idealurilor si sa contribuie la implinirea aspiratiilor si sperantelor cetatenilor Uniunii. Ziua Europei este unul dintre simbolurile menite sa promoveze unitatea in randul europenilor si sa ne reaminteasca faptul ca suntem membri ai aceleasi familii”, scrie Zgonea intr-o postare pe blogul personal, de Ziua Europei.

El subliniaza ca ziua de 9 mai are o incarcatura istorica speciala pentru Romania si Europa – proclamarea Independentei de stat a Romaniei si Ziua Europei – “evenimente care au marcat istoria noastra, fiecare avand propria semnificatie”.

Sursa: agerpres.ro

Via: Circul Politic

Loading...

  

Valeriu Zgonea: Ziua de 9 mai are o incarcatura istorica speciala pentru Romania si Europa! was last modified: mai 9th, 2013 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close