Acasă Stirile zilei Va fi rezolvat vreodata MISTERUL AVIONULUI MH370 MALAYSIA AIRLINES? Ce au descoperit...

Va fi rezolvat vreodata MISTERUL AVIONULUI MH370 MALAYSIA AIRLINES? Ce au descoperit recent SPECIALISTII!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O noua descoperire a specialistilor ar putea duce la rezolvarea misterului privind avionul MH370 Malaysia Airlines, disparut in data de 8 martie 2014 cu 239 de pasageri la bord.

Presa malaeziana, citata de Le Parisien, scrie ca s-au inregistrat miscari suspecte in conturile bancare ale unora dintre pasageriii disparuti.

Echivalentul sumei de aproximativ 27.000 de euro a fost retras in mod misterios din conturile bancare a patru pasageri care se aflau in cursa Kuala Lumpur-Beijing si care nu a mai ajuns la destinatie. O angajata a unei banci si sotul ei au fost arestati de politia malaeziana.

Nu se stie daca a fost o incercare de frauda, insa cazul ar capata o alta turnura daca s-ar descoperi ca sumele de bani au fost retrase chiar de catre persoanele disparute. Unii merg pana intr-acolo incat sustin ca avionul ar fi trecut intr-o alta dimensiune paralela, dar cum nu s-a aflat inca ce s-a intamplat cu zborul MH379, ipoteza nu poate fi contrazisa.

Cum au fost retrasi banii

Sursa citata noteaza ca in data de 18 iulie, suma de 26.300 de euro s-a evaporat din conturile pasagerilor disparuti, doi chinezi si doi malaezieni, spre marea surpriza a bancii, care a tras semnalul de alarma la inceputul lui august. Suma a fost mai intai virata din cele trei conturi intr-un al patrulea, iar din acesta s-au facut mai multe retrageri de la mai multe bancomate din regiunea Kuala Lumpur. O parte din suma a fost virata intr-un al cincelea cont, cel al unui individ de nationalitate pakistaneza, dat in urmarire de politie.

In urma unei anchete interne, banca a depus o plangere la politie pe 2 august 2014. Politia a detectat retrageri misterioase de bani din conturile bancare ale unor pasageri ce se aflau in avionul malaiezian disparut, MH370.

Sase persoane audiate

O reprezentanta a bancii si sotul ei au fost arestati, a anuntat Ilzany Abdul Ghany, reprezentant al politiei municipale. In total, sase persoane au fost audiate in legatura cu acest caz pana in prezent. inregistrarile camerelor de supraveghere nu au fost inca analizate in totalitate, potrivit sursei citate.

“Investigam cazul pentru acces neautorizat, cu intentia de a comite o infractiune“, a spus Izany. Infractiunea, conform Legii criminalitatii informatice din 1997, prevede o amenda de pana la 150,000 de RM sau inchisoare de cel mult 10 ani. Izany nu a exclus posibilitatea ca cineva din interiorul sistemului bancar sa fi realizat aceste tranzactii, adaugand ca politia investigheaza cazul din toate unghiurile.

“Vom primi imaginile de la banca pentru a identifica suspectii implicati“, a spus el, adaugand ca cei care detin informatii in aceasta privinta ar trebui sa anunte cea mai apropiata sectie de politie.

Cautarile pentru gasirea oricarei urme a epavei aparatului Boeing 777 al Malaysia Airlines disparut, se pare, in Oceanul Indian, cu 227 de pasageri si 12 membri ai echipajului la bord, au fost un esec. Pana in prezent nicio urma a aparatului nu a fost depistata, iar misterul in privinta acestei catastrofe aeriene e tot mai profund.

Actiunile Malaysia Airlines, scaderi semnificative

Fondul de investitii al statului malaezian, Khazanah Nasional, intentioneaza sa preia actiunile Malaysia Airlines pe care inca nu le detine si sa delisteze de la bursa operatorul aerian, transmite BBC.

Actiunile Malaysian Airlines System au inregistrat in ultimele luni scaderi semnificative la bursa, dupa prabusirea aeronavei Boeing 777 apartinand companiei malaeziene la granita dintre Rusia si Ucraina (zborul MH17), si a disparitiei zborului MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing.

Khazanah, care detine in prezent o participatie de 69,4% la operatorul aerian, a oferit un pret de 0,27 ringgit pe titlu pentru actiunile Malaysia Airlines pe care inca nu le detine. Dupa acest anunt, actiunile companiei au fost suspendate de la tranzactionare.

Malaysia Airlines a decis sa retraga codul MH17 pentru zborurile cotidiene Amsterdam-Kuala Lumpur, dupa prabusirea avionului Boeing 777 in estul Ucrainei, o masura pe care a luat-o si pentru zborul MH370. Zborul Amsterdam-Kuala Lumpur se numeste MH19 de la 25 iulie.

Sursa: mondonews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos