Cu cateva luni in urma cei mai multi oameni habar nu aveau ce este ALS, dar dupa ce a fost lansata aceasta campanie (Ice bucket challenges) pe internet s-a intamplat ceva senzational! Sute de milioane au participat cu un share sau chiar si-au turnat gheata in cap pentru a sustine o campanie de strangere de fonduri pentru persoanele care sufera de boli neurodegenerative, cunoscute sub numele de ALS.

Provocarea este simpla: se ia o galeata cu apa cu gheata si se arunca in cap. Inregistreaza si posteaza in mediul de socializare unde esti cunoscut.
Aceasta idee a fost lansata cu cateva luni in urma in Boston, dar a luat amploare in ultimele zece zile in tot felul de campanii pentu sprijinirea bolnavilor de cancer. Regula donatiilor a fost perfectionata de un grup de pompieri care a propus ca pentru cine nu vrea sa fie udat sa plateasca 50 de dolari, cine vrea sa fie udat plateste doar 20 de dolari.
Presedintele ALS, Barbara Newhouse a declarat ca in ultimele zece zile s-au primit donatii de 160.000 dolari fata de 14.480 de dolari cat s-au strans aproape tot anul trecut.
Acestor cauze care necesita strangeri de fonduri s-au alaturat mii de vedete din intreaga lume. Chiar si Obama a fost propus de Jutsin Bieber, dar presedintele SUA a refuzat, facand in schimb o donatie de 100 de dolari.

Vezi despre ce este vorba in ice bucket!

Bill Gates

Si altii… multi altii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.