Acasă Life Monden Boala virala care a lovit sute de milioane de internauti din toata...

Boala virala care a lovit sute de milioane de internauti din toata lumea! Ice bucket challenges!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu cateva luni in urma cei mai multi oameni habar nu aveau ce este ALS, dar dupa ce a fost lansata aceasta campanie (Ice bucket challenges) pe internet s-a intamplat ceva senzational! Sute de milioane au participat cu un share sau chiar si-au turnat gheata in cap pentru a sustine o campanie de strangere de fonduri pentru persoanele care sufera de boli neurodegenerative, cunoscute sub numele de ALS.

Provocarea este simpla: se ia o galeata cu apa cu gheata si se arunca in cap. Inregistreaza si posteaza in mediul de socializare unde esti cunoscut.
Aceasta idee a fost lansata cu cateva luni in urma in Boston, dar a luat amploare in ultimele zece zile in tot felul de campanii pentu sprijinirea bolnavilor de cancer. Regula donatiilor a fost perfectionata de un grup de pompieri care a propus ca pentru cine nu vrea sa fie udat sa plateasca 50 de dolari, cine vrea sa fie udat plateste doar 20 de dolari.
Presedintele ALS, Barbara Newhouse a declarat ca in ultimele zece zile s-au primit donatii de 160.000 dolari fata de 14.480 de dolari cat s-au strans aproape tot anul trecut.
Acestor cauze care necesita strangeri de fonduri s-au alaturat mii de vedete din intreaga lume. Chiar si Obama a fost propus de Jutsin Bieber, dar presedintele SUA a refuzat, facand in schimb o donatie de 100 de dolari.

Vezi despre ce este vorba in ice bucket!

Bill Gates

Si altii… multi altii