Acasă Politic Urmeaza un februarie apocaliptic pentru Justitie! Planul lui Dragnea devoalat de un...

Urmeaza un februarie apocaliptic pentru Justitie! Planul lui Dragnea devoalat de un cunoscut jurnalist!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Dan Tapalaga avertizeaza ca imediat dupa validarea in functia de premier a Vioricai Dancila, Guvernul va emite mai multe ordonante de urgenta prin care va incerca sa-l scape pe Dragnea de justitie.

Astfel, ar urma sa fie emise OUG pentru dezincriminarea abuzului in serviciu si pentru desfiintarea DNA, care va fi comasata cu DIICOT. Si asta nu e totul.

„Daca pe data de 29 ianuarie Parlamentul o valideaza in functie, nu va mai faceti iluzii. Guvernul va dezincrimina prin OUG inca din prima saptamana abuzul in serviciu, dar si alte infractiuni.

Procesul angajarilor fictive in carea Dragnea e acuzat de instigare la abuz si la fals se apropie de final. Pe 15 februarie vor fi audiati ultimii martori si urmeaza verdictul in maxim doua-trei luni. Apoi, ancheta in dosarul Tel Drum avanseaza periculos, punerile sub acuzare si trimiterile in judecata au venit una dupa alta. Si aici Dragnea are tot interesul sa actioneze rapid, fie prin demiterea sefei DNA, fie prin desfiintarea institutiei prin comsarea cu DIICOT.

(…) Toate acestea se vor intampla inca din primele ore, zile, cel mult saptamani dupa instalarea la Palatul Victoria. Dragnea si baronii au invatat ceva din experientele anterioare. Nu vor mai ezita, nu vor mai astepta pentru a distruge si controla justitia. Vor apasa butonul nuclear cu mainile doamnei Dancila, cu arma de neoprit numita Ordonanta de Urgenta. Sustinator fanatic al OUG 13 la Bruxelles, omul lui Dragnea a dovedit ca nutreste aceeasi antipatie profunda, fara rest, fata de justitie la fel ca restul partidului.

Din informatiile HotNews.ro, se pregateste inclusiv preluarea controlului asupra completelor de cinci de la Inalta Curte, unde se judeca majoritatea marilor dosare de coruptie. CSM a amanat discutarea presedintiei sectiei penale, desi mandatul in curs expira pe data de 24 ianuarie. Voci din sistem sustin ca miza este evitarea unei reconfirmari in functie a actualei presedinte, Mirela Popescu, si impunerea unui nou presedinte agreat de aripa nereformista din CSM”, scrie Tapalaga pe hotnews.ro.

Singura solutie pentru a evita dezastrul este o participare masiva la protestul de sambata, adauga Tapalaga.

„In absenta unui prostest masiv, cu peste o suta de mii de oameni in Bucuresti, daca oamenii onesti din tara asta nu inteleg gravitatea momentului si nu se mobilizeaza exemplar, fara o participare mult peste tot ce am vazut pana acum, in cateva zile ne vom intreba cu totii cat timp mai avem la dispozite sa cautam solutii individuale.

Nici cu o suta de mii, cu doua sau cu jumatate de milion nu este sigur ca vor da inapoi, dar macar merita incercat. Apoi, avem datoria sa aratam lumii si copiilor nostri ca nu capitulam in genunchi si ca am facut tot ce ne-a stat in putere sa luptam pentru tara noastra”, mai spune Tapalaga.

sursa: aktual24.ro