Omul de afaceri Remus Truica a fost chemat marti la sediul DIICOT, dupa ce a fost pus sub control judiciar  in dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, in care este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune, instigare la inselaciune, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani.

La iesirea de la audieri, Remus Truica a declarat ca a avut un credit, „care a fost insa rezolvat”.

Avocatul sau a cerut un termen pentru studierea dosarului, Truica urmand sa fie audiat din nou la inceputul lunii iunie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au pus sechestru asigurator pe averea lui Truica, respectiv conturi bancare, terenuri si imobile, inclusiv casa din Snagov, pana la concurenta sumei de 35 milioane euro, prejudiciul retinut in sarcina acestuia.

Din primele cercetari rezulta ca Remus Truica ar fi fost beneficiarul unor credite de zeci de milioane de euro luate de la o sucursala a BRD.

Creditele au fost luate fraudulos prin interpusi, persoane fizice sau firme, aflate sub controlul direct al lui Truica, banii fiind ulterior depusi in conturi din strainatate.

Aceste conturi erau controlate fie de Remus Truica, fie de soferul sau, Cristian Aparaschivei.

Saptamana trecuta, procurorii i-au pus sub acuzare pe Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu, pentru inselaciune si spalare de bani, dupa ce au luat credite de la o sucursala a BRD fara a mai inapoia banii.

Prejudiciul retinut in sarcina lui Adrian Sarbu este de 4 milioane de dolari, iar in cazul lui Sorin Rosca Stanescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.

Tot in acest dosar apare si numele Elenei Udrea, in legatura cu un credit de 3 milioane euro luat de la BRD, insa cauza a fost declinata la DNA.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.