Acasă Politic UNPR-ul anunţă că susţine în continuare actuala coaliţie guvernamentală

UNPR-ul anunţă că susţine în continuare actuala coaliţie guvernamentală

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Uniunea Naţională pentru Progresul României susţine în continuare actuala coaliţie guvernamentală şi prin dialog va fi gata să participe la constituirea unui nou Guvern, a anunţat luni preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, la finalul consultărilor cu şeful statului.

„UNPR susţine în continuare actuala coaliţie, evident prin dialog cu partidele componente vom fi gata să participăm la constituirea unui nou guvern şi a unui nou program de guvernare, conform regulilor constituţionale şi politice pe baza cărora funcţionează România”, a spus Diaconescu.

Potrivit acestuia, UNPR va insista ca în programul de guvernare să fie inclus actul normativ privind taxarea averilor mari şi foarte mari.

În opinia sa, un astfel de act normativ este o măsură extrem de importantă „într-o astfel de perioadă” şi răspunde în mare măsură necesităţilor sociale.

„Am discutat necesitatea ca procedura constituţională, implicit parlamentară, privind constituirea unui guvern, elaborarea şi adoptarea programului de guvernare să se finalizeze cât se poate de rapid, deoarece instabilitatea politică ar dăuna foarte serios României”, a afirmat preşedintele UNPR, care a spus că până în prezent stabilitatea a reprezentat un element de credibilitate nu numai la nivel politic, dar şi pe pieţele financiare internaţionale.

În ceea ce priveşte nominalizarea unui nou premier, Cristian Diaconescu a spus că acesta este atributul preşedintelui Traian Băsescu.

Întrebat dacă UNPR va face parte din viitorul guvern, liderul UNPR a afirmat că sunt discuţii care „evident” vor fi avute în condiţiile în care Coaliţia va sprijini viitorul Executiv.

„Sunt discuţii pe care, evident, le vom purta în condiţiile în care Coaliţia va sprijini viitorul guvern”, a menţionat Cristian Diaconescu. sursa: AGERPRES