Acasă Utile Un supravietuitor al Holocaustului a dezvaluit secretul longevitatii si al fericirii! „Trebuie...

Un supravietuitor al Holocaustului a dezvaluit secretul longevitatii si al fericirii! „Trebuie doar sa fii activ. Si sa nu te supraalimentezi. Mancatul in exces este cel mai daunator”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

O lectie de viata ne este predata de Ed Mosberg, un supravietuitor al Holocaustului. S-a nascut in 1926, in Polonia, la Cracovia, si si-a pierdut intreaga familie in Holocaust. A supravietuit lagarelor de concentrare Plaszow si Mauthausen, iar acum, la 92 de ani, vorbeste despre ce este viata, cu adevarat si ce l-a mentinut atat de viguros pana la 92 de ani, o varsta la care alte persoane merg in baston sau au dureri de articulatii. Iata ce a declarat domnul Mosberg, potrivit Business Insider.

”Exista un lucru, cel mai important lucru. Daca vrei o viata fericita si echilibrata, nu te dezlipi de familie si prieteni. Familia si prietenii, compania lor, reprezinta lucrul cel mai valoros al vietii.

ii spun mereu sotiei mele: Noi doi suntem o singura viata si suntem meniti unul altuia. Nu trece zi sa nu fac flotari, fandari, exercitii pe bicicleta eliptica si mers pe banda. Trebuie sa fiu in forma pentru sotia mea! De fiecare data cand are nevoie de mine, eu sunt prezent si nu o dezamagesc. Ea este prioritatea mea numarul 1.

De exemplu, m-am trezit de dimineata la ora 5 si m-am dus pe banda. imi fac toate exercitiile cu constiinciozitate, nu e niciun secret, nicio filosofie, trebuie doar sa fii activ. si sa nu te supraalimentezi. Mancatul in exces este cel mai daunator! Oamenii motiveaza ca le este foame. Gresit, foamea e un lucru pe care il poti controla, nu ii permite sa te controleze ea pe tine.

Eu am servit de dimineata un pahar cu apa, o cafea cu zahar, si jumatate de iaurt micut. As rezista pana la cina cu hrana asta. N-as vrea sa stie fiica mea ce mananc.

Mai este un secret sa ajungi pana la 92 de ani. Eu mi-am planificat si petrecerea de 100 de ani”, a completat supravietuitorul Holocaustului, conform doctoruluizilei.