Un agricultor din Romania a obtinut o planta care produce, in acelasi timp, si cartofi si vinete. Un pasionat de agricultura din judetul Neamt a reusit, anul acesta, sa obtina o planta de cartof care a rodit si vinete. Vali Cucu a devenit cunoscut cand, aceeasi planta a dat cartofi si tomate, urmand aceeasi procedura cu cea din 2017.

Valentin Cucu a postat pe pagina sa de socializare cea mai noua realizare din gradina de legume: planta de la care a obtinut atat tuberculi de cartof, cat si vinete.

Potrivit agrointel.ro, legumicultorul Vali Cucu a altoit, in urma cu doi ani, si planta de cartof cu rosie, obtinand ambele roade, iar acum a aplicat aceeasi tehnica si pentru vinete. Reusitele au fost asigurate de faptul ca atat cartoful, cat si rosia sau vanata provin din aceeasi familie, respectiv solanacee.

Barbatul din Neamt a inceput sa faca astfel de procedee de altoire dupe ce a citit despre un britanic care a recoltat cartofi si rosii de pe aceeasi planta.

“M-am gandit la mai multe variante pana cand am realizat ca, pentru a avea in pamant cartofi si la suprafata rosii, trebuie sa faci altoire. Am vazut pe internet cateva persoane care incercau sa vanda seminte de rosii cartof. Din experienta va spun ca acest lucru nu e posibil”, a declarat pentru Agrointeligenta Valentin Cucu, legumicultor si pastrator de seminte de legume traditionale, din comuna Baltatesti, judetul Neamt.

Legumicultorul a precizat ca alegerea soiurilor ce vor fi altoite se face in functie de rezultatele pe care doresti sa le obtii. Daca vrei o cantitate mai mare de cartofi alegi un soi mai productiv de cartof si unul mai putin productiv de rosie sau de vanata, in timp ce, daca doresti sa obtii o cantitate mai mare de patlagele, alegi un soi de rosii mai productiv si un soi de cartofi mai putin productiv.

Totusi, pentru reusita culturii, Valentin Cucu recomanda folosirea unor soiuri cu productii similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.