Acasă Stirile zilei Un renumit ARHITECT socheaza la NIVEL MONDIAL: „Aproape toate CLADIRILE din lume...

Un renumit ARHITECT socheaza la NIVEL MONDIAL: „Aproape toate CLADIRILE din lume sunt niste rahaturi“!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Frank Gehry, unul dintre cei mai renumiti arhitecti a socat la nivel mondial dupa ce si-a inceput discursul cu un semn obscen adresat unui jurnalist spaniol.

Frank Gehry, unul dintre cei importanti arhitecti contemporani, celebru pentru perspectiva sa aproape sculpturala asupra designului cladirilor, si-a iesit din fire in cadrul unei conferinte de presa sustinute in Spania. Creatorul unor proiecte celebre in intrega lume, printre care Casa care danseaza din Praga sau Muzeul Guggenheim din Bilbao, a implinit anul acesta 85 de ani si inca lucreaza.

Arhitectul canadian Frank Gehry, care va implini in luna februarie a anului viitor venerabila varsta de 86 de ani, a facut declaratii surprinzatoare in cadrul unei conferinte sustinue la Ovideo, in Spania, cu ocazia prezentarii celei mai recente constructii care ii poarta semnatura, cladirea Fundatiei Louis Vuitton ridicata in parcul Bois de Boulogne din Paris, dar si pentru a-i fi inmanat prestigiosul premiu „Printul de Asturia“ pentru arhitectura din partea regelui Felipe al Spaniei.

Renumitul arhitect si-a inceput discursul cu un semn obscen adresat unui jurnalist spaniol care l-a intrebat ce le raspunde criticilor care ii considera munca doar un „spectacol“.

Sa va spun un lucru. In lumea asta in care traim, 98% din tot ceea ce este construit si proiectat in ziua de azi este pur si simplu un rahat. Nu mai exista pic de simt al designului, nici un pic de respect pentru umanitate sau pentru orice altceva. Sunt niste cladiri blestemate si atata tot. Din cand in cand, totusi, un grup de oameni face ceva aparte. Sunt foarte putini, dar, Dumnezeule, sa fie lasati in pace. Suntem dedicati muncii noastre, a declarat vizibil iritat arhitectul, noteaza publicatia „The Guardian“. Acesta a adaugat ca lucreaza numai cu clienti care respecta arta arhitecturii.

 

Gehry si-a cerut scuze pentru iesirea sa nepoliticoasa dupa incheierea conferintei de presa, pe motiv ca jurnalistii l-au prins intr-o „dispozitie proasta“. Frank Gehry este arhitectul care a initiat transformarea orasului Bilbao din Spania, iar construirea muzeului Guggenheim este opera de arhitectura care a insemnat renasterea unui oras industrial intr-un centru turistic si cultural. Nascut in 1929, Frank Owen Goldberg este fiul unui imigrant evreu polonez. A urmat Universitatea Southern California si Universitatea Harvard inainte de a se stabili in California, SUA.

 

Cele mai cunoscute proiecte realizate de Frank Gehry:

6. Muzeul Guggenheim, Bilbao, Spania

Un renumit ARHITECT socheaza la NIVEL MONDIAL6

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos