Acasă Politic Un refugiat va primi mai multi bani in Romania decat un pensionar!...

Un refugiat va primi mai multi bani in Romania decat un pensionar! Vezi la ce sume se ridica ajutoarele lunare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege care prevede majorarea sumei acordate unui solicitant de azil, pentru sezonul cald cheltuielile lunare fiind estimate la 1.117 lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 lei, aceste valori urmand sa fie aprobate ulterior.

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul strainilor, propunere legislativa care ”va contribui la consolidarea juridica a drepturilor solicitantilor de azil, la cresterea gradului de integrare a beneficiarilor de protectie internationala in societatea romaneasca si, pe de alta parte, la prevenirea cazurilor asociate fenomenelor negative specifice migratiei ilegale, potrivit unui comunicat de presa al Executivului”.

Potrivit unei prevederi, suma acordata de statul roman unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de intretinere este mult mai mare decat se stia pana in prezent. Pe baza unor date comunicate de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV), a fost stabilit un set de valori necesare pentru cheltuielile lunare (hrana, imbracaminte, cazare), pentru un solicitant de azil, adult. Astfel, pentru sezonul cald, cheltuielile lunare totale sunt estimate la 1.117 de lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 de lei. Aceste valori vor fi aprobate ulterior printr-un alt act normativ.

Potrivit proiectului de lege,refugiatii vor primi lunar si 300 de lei pentru hrana si 180 de lei bani de buzunar.

Pensia medie in Romania este de aproximativ de 900 de lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos