Acasă World Un Paste deloc linistit! Coreea de Nord ameninta cu un razboi nuclear...

Un Paste deloc linistit! Coreea de Nord ameninta cu un razboi nuclear total!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In preajma sarbatorilor Pascale lumea sta pe un butoi de pulbere. Statele Unite sunt in ofensiva in Siria dupa ce regimul dictatorial al lui Bashar al-Assad este primul suspect in atacul cu gaze asupra civililor iar in Afghanistan tocmai a fost lansata cea mai performanta bomba americana. Mai nou in jurul Coreei de Nord presedintele american a avizat o ampla mobilizare militara.

Coreea de Nord a amenintat sambata Statele Unite, cu ocazia unei sarbatori nationale, ca este pregatita sa riposteze cu „atacuri nucleare” la orice eventuala agresiune americana, in contextul avertismentelor lansate de Administratia Donald Trump. Avertismentul regimului Kim Jong-Un intervine in contextul in care Coreea de Nord marcheaza sambata implinirea a 105 ani de la nasterea fondatorului natiunii, Kim Il-Sung.

O parada de amploare se desfasoara sambata la Phenian si exista speculatii ca liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea ordona efectuarea unui nou test atomic militar. Donald Trump, presedintele SUA, a avertizat ca ar putea lansa un atac preventiv impotriva Coreei de Nord si a trimis in zona un portavion si flota de escorta. Un atac american ar atrage risposte ale Coreei de Nord cel putin asupra Coreei de Sud si Japoniei.

Printre piesele de armament prezentate la parada de la Phenian se numara noi rachete balistice intercontinentale. „Suntem pregatiti sa ripostam cu un razboi total”, a declarat, potrivit BBC, Choe Ryong-Hae, considerat adjunctul liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

„Suntem pregatiti sa ripostam cu atacuri nucleare la orice atac nuclear”, a avertizat el.

Potrivit expertilor, Coreea de Nord are rachete balistice intercontinentale si a efectuat o serie de teste nucleare militare. Insa este putin probabil ca regimul stalinist de la Phenian sa fi reusit fabricarea unui focos atomic care sa poata fi montat intr-o racheta.

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos