Acasă Sanatate Un medicament folosit pentru raceala ar putea opri raspandirea celulelor canceroase!

Un medicament folosit pentru raceala ar putea opri raspandirea celulelor canceroase!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un medicament folosit in mod constant pentru tratarea racelilor ar putea fi utilizat pentru stoparea raspandirii cancerului de la nivelul vezicii urinare. Concluzia reiese dintr-un studiu al cercetatorilor japonezi, citat de The Independent. Cercetatorii din Japonia au constatat ca un medicament antiinflamator nesteroidian (acid flufenamic) a oprit rasandirea cancerului si a redus rezistenta manifestata de organism la chimioterapice. Testele au fost facute pe soareci de laborator.

Obtinerea acestor rezultate creste sperantele obtinerii unui leac pentru o boala care omoara foarte multe persoane la nivel mondial in fiecare an. Cancerul de vezica urinara poate fi impartit in doua tipuri. O prima forma este neinvaziva la nivelul muschilor si are o rata de supravietuire pe o perioada de cinci ani de pana la 90%. Cea de-a doua forma este cea invaziva in care sansele de supravietuire scad pana la 10% pe o perioada de cinci ani.

Acest tip de cancer este tratat in mod obisnuit cu chimioterapice, insa se dovedeste ca acesta a inceput sa manifeste o rezistenta la tratamentul clasic si, pe aceasta cale, sa se extinda si la celelalte organe. Dupa ce au injectat in corpul soarecilor de laborator celule canceroase, oamenii de stiinta au vrut sa vada cum raspund aceste celule la un tratament cu acid flufenamic, un medicament folosit in mod obisnuit la tratarea racelii, arata bzi.

S-a dovedit ca sub actiunea acestui medicament inmultirea celulelor canceroase s-a oprit, iar organismul a devenit din nou sensibil la chimioterapice. Cancerul de vezica urinara este al noualea tip de cancer cauzator de moarte in Europa si aproximativ 165.100 de persoane au murit la nivel mondial in 2012 din cauza acestei afectiuni.