Acasă Sanatate Un medic celebru darama un mit larg raspandit! Detoxifierea e o minciuna!...

Un medic celebru darama un mit larg raspandit! Detoxifierea e o minciuna! Cat de periculoase pot fi sucurile baute in acea perioada!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Rinichii, ficatul, plamanii sunt organe care ajuta la detoxifiere. Restul e marketing”, spune dr. Florin Balanica. Detoxifierea este un mit, iar acele sucuri de fructe indicate pentru curatarea organismului ne fac mai mult rau decat bine, atrag atentia medicii nutritionisti.

In plus, nu avem nevoie de detoxifiere facuta de noi, pentru ca omul are organe care se ocupa de asa ceva. Pentru ca aceste organe sa functioneze corespunzator, este indicat ca ”intre orele 22 si 02 deja sa dormim, si nu mai tarziu, pentru ca organele noastre se asaza”, mai spune medicul.

”Acele sucuri de fructe pentru detox sunt bombe calorice. in plus, pot aparea probleme de glicemie sau metabolismul glucozei la cei care le consuma”, atrage atentia dr. Florin Balanica.

Detoxul nu exista. Pentru acest lucru s-au inventat plamanii, pielea, ficatul si rinichii. Sigur ca organismul uman este supus poluarii, stresului si unui mod de viata nesanatos. Pana la urma, modul de viata este o alegere personala care tine de educatie si obisnuinte.

Dar nu functioneaza metoda extremelor, adica traiesc nesanatos aproape tot anul si cateva saptamani din an fac detox. Sau, mai rau, mananc toate prostiile gen fast food, sau mananc rar si la ore nepotrivite ori neatent si mai apoi fac si cure de sucuri din fructe. Adica, apa cu zahar.

Totodata nu iau suplimente doar pentru ca nu mananc sanatos, mai intai adaptez modul de viata ritmului alert care ne inconjoara si, mai apoi, ma pot gandi si la suplimente. Obiceiul de a consuma vitamine fara sens si fara a avea nevoie, doar pentru ca si altii iau, este cel putin nepotrivit.

Solutia sanatoasa este modul de viata constant sanatos, care include alimentatie corecta, miscare, postura si managementul stresului.