Medicul a folosit un aparat cu ultrasunete pe care l-a atasat telefonului mobil pentru a localiza celulele canceroase, informeaza cNet.

Chirurgul John Martin spune ca a reusit sa depisteze celule canceroase in propriul gat in timp ce testa un dispozitiv portabil ultrasonic numit Butterfly iQ. Medicul a declarat pentru cNet ca inainte de teste resimtea un „sentiment incomod de grosime pe gat”. „Am suficienta experienta incat sa-mi dau seama ca e ceva in neregula imediat ce am vazut imagini negre si gri pe ecranul telefonului”, a completat doctorul, care a inceput deja tratamentul pentru cancerul cu celule scuamoase depistat.

Dispozitivul pe care l-a folosit, Butterfly IQ, este un aparat cu ultrasunete portabil care functioneaza trimitand sunete in corp si captand ecourile. De obicei, undele sonore sunt generate de cristale care vibreaza, insa Butterfly IQ foloseste 9.000 de micro-tobe gravate pe un cip semiconductor. Acesta arata ca o masina de ras electrica si se conecteaza la telefonul mobil(pentru moment este compatibil doar cu iPhone). Trebuie plasat pe zona corpului pe care o examinam si pe telefon va aparea o imagine cu ultrasunete alb-negru.

Potrivit creatorilor sai, portabilitatea lui Butterfly iQ inseamna un avantaj major – acesta ar putea fi folosit in ambulante sau acasa. Primele livrari ale dispozitivului care costa 2.000 de dolari vor incepe in 2018, arata Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.