Cercetatorii britanici au creat un material aproape invizibil care este atat de negru incat ochiul uman face eforturi pentru a-i distinge forma si dimensiunile.

Cercetatorii britanici au creat „noul negru” al lumii stiintifice, care are aspectul unei gauri negre. Acest material a fost denumit „super-negru” sau „Vantablack”, informeaza dailymail.co.uk.

Acesta este, de asemenea, un conductor de sapte ori si jumatate mai bun pentru caldura decat cuprul si este de zece ori mai puternic decat otelul.

„Noul negru” este creat de compania Surrey NanoSystems folosind nanotuburi de carbon, care sunt de 10.000 mai subtiri decat firul de par uman si atat de mici incat lumina nu poate patrunde inauntru, dar poate trece prin crapaturile dintre ele. Lumina este apoi absorbita creand iluzia unei gauri negre.

Materialul a fost realizat pe foi de aluminiu, care pot fi vazute in fotografiile realizate de companie. In timp ce folia este incretita si neuniforma, suprafata acoperita de „Vantablack” apare complet neteda, datorita proprietatilor sale de a absorbi lumina.

Materialul „super-negru” a fost dezvoltat pentru a fi folosit la camerele astronomice, la telescoape si la sistemele de scanare cu infrarosu si va fi lansat la Farnborough International Airshow, in aceasta saptamana.

„«Vantablack» reprezinta un progres major in industria din Marea Britanie a aplicarii nanotehnologiei pentru instrumente optice”, a declarat Ben Jensen, reprezentant al Surrey NanoSystems.

Un MATERIAL SUPER-NEGRU pe care ochiul aproape ca nu il distinge a fost creat de cercetatorii britanici!2

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.