Acasă Stirile zilei Un fost agent FBI povesteste cum a fost impiedicat sa opreasca ATENTATELE...

Un fost agent FBI povesteste cum a fost impiedicat sa opreasca ATENTATELE de la 11 septembrie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un agent FBI povesteste cum au reusit teroristii din spatele catastrofei din septembrie 2001 sa comita atentatele, marturisind ca a fost impiedicat sa le opreasca.

Mark Rossini a declarat, intr-un interviu acordat Newsweek, ca, acum mai bine de un deceniu, aflase o informatie esentiala: ca doi teroristi cunoscuti, cei care mai tarziu au comis atacurile asupra World Trade Center, au intrat pe teritoriul Statelor Unite, potrivit Business Insider. Atunci, CIA l-a impiedicat sa mearga la conducerea centrala a FBI cu aceasta informatie.

La acea vreme, echipa lui Rossini din FBI colobora cu un grup din CIA pe problema atentatelor teroriste, iar cei din Agentia Centrala de Informatii nu l-au lasat sa transmita informatii conducerii centrale a FBI.

Guvernul american a dat vina, vag, pe un „esec al serviciilor” pentru atentatele care au ucis aproximativ 3.000 de oameni in 2001 si nu a explicat niciodata clar de ce CIA nu a transmis FBI informatii cruciale despre extremisti. In teorie, acest „detaliu” ar fi putut ajuta autoritatile americane sa previna atacul.

Rossini a precizat ca, dupa atentatele din septembrie 2001, anchetatorii i-au pus numeroase intrebari despre colaborarea sa cu unitatea care se ocupa de Osama bin Laden din CIA. Totusi, el si un alt agent special al FBI au pastrat tacerea, dupa cum le-a cerut conducerea CIA.

„Ne-au facut sa credem ca (anchetatorii – n.red.) nu sunt de incredere, ca incearca sa invinovateasca pe cineva, ca incearca sa bage pe cineva la inchisoare. Ne-au spus ca anchetatorii nu sunt autorizati sa afle ce se intampla la nivel operational. Cand am fost interogati, CIA a avut in permanenta o persoana in incapere, care ne-a supravegheat”, a povestit fostul agent FBI.

In anul 2004, el le-a spus colegilor de la FBI despre ce s-a intamplat. Mark Rossini a marturisit ca regreta ca s-a supus ordinelor CIA si ca nu s-a dus la conducerea centrala a FBI cu informatia despre cei doi teroristi.

Statele Unite nu au dat niciodata o explicatie oficiala, care sa lamureasca de ce CIA l-a impiedicat pe Rossini sa avertizeze FBI in legatura cu intrarea in America a celor doi extremisti.

Sursa: ziare.com