Acasă Stirile zilei Un diplomat sud-coreean a cadorisit familia cu actiuni la o mina de...

Un diplomat sud-coreean a cadorisit familia cu actiuni la o mina de diamante!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ambasadorul sud-coreean pentru dezvoltarea resurselor si energie, Kim Eun-Seok a fost destituit saptamana trecuta, dupa ce a jucat un rol crucial intr-un scandal bursier in decembrie 2010. Mai exact, diplomatul a dat publicitatii un comunicat potrivit caruia Camerunul autoriza o societate sud-coreeana sa exploateze o mina de diamante in tara.

Comunicatul semnala ca volumul rezervelor estimate ale minei se ridica la 420 de milioane de carate, adica de 2,5 ori totalul productiei mondiale de diamante din 2007.

Anuntul a provocat o crestere foarte mare a cursului titlurilor companiei C&K International la Bursa din Seul. Volumul estimat fusese puternic exagerat, a recunoscut in toamna 2011 un deputat al partidului la putere, in fata unei comisii parlamentare.

Potrivit anchetei deschise in noiembrie de BAI, Kim Eun-Seok isi incurajase apropiatii sa cumpere actiuni ale acestei intreprinderi chiar inainte de publicarea comunicatului. Datorita revanzarii titlurilor, el si apropiatii lui au obtinut castiguri substantiale.

Justitia sud-coreeana a dispus astazi o perchezitie la Ministerul Afacerilor Externe de al Seul, in cadrul anchetei referitoare la un scandal bursier in jurul unei mine de diamante din Camerun, informeaza AFP.

Politia a confiscat hard-discuri si documente din biroul lui Kim Eun-Seok, fost ambasador responsabil cu energia si dezvoltarea resurselor, precum si din birourile unor responsabili cu relatiile publice.

Kim Eun-Seok se declara nevinovat.

C&K International urmeaza sa demareze la inceputul lui 2012 exploatarea zacamantului Mobilong, in estul Camerunului.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentVictor Ponta anunta greva parlamentara in Parlamentul European
Articolul următorBoc merge să negocieze măririle de salarii la FMI