Acasă Stirile zilei Social Un cutremur major va avea loc in Romania pana in 2015, estimeaza...

Un cutremur major va avea loc in Romania pana in 2015, estimeaza cel mai bun serviciu de monitorizare a cutremurelor din lume!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un cutremur major, de peste 6,5 grade pe Richter, va avea loc in Romania, pana in 2015, potrivit estimarilor World Earthquakes, cel mai bun serviciu de monitorizare a cutremurelor din lume, informeaza gandul.info.

Serviciul foloseste date despre cutremurele din ultimele zeci de ani, pentru a stabili cand ar putea lovi urmatorul seism intr-o anumita zona. Dat fiind ca ultimele doua seisme majore din Romania au avut loc la 37 de ani distanta (1940 si 1977), World Earthquakes prezice ca urmatorul cutremur mare din tara noastra ar putea avea loc intre 2013 si 2015 (la 36-38 de ani distanta de la cel din ’77).

In plus, World Earthquakes scrie ca probabilitatea ca un cutremur major sa aiba loc in Romania pana in anul 2027 este de 65%, probabilitatea crescand cu fiecare an care trece.

Romania este prezentata pe World Earthquakes cu un semn de exclamare in dreptul sau, ceea ce inseamna ca un seism major este asteptat. Tot cu semne de exclamare apar si Ecuadorul, Indonezia, Italia, Noua Caledonie, Papua Noua Guinee, Tonga si Vanuatu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos