Un cunoscut doctor dezvaluie ce ne imbolnaveste! Totul porneste de la psihic!

„Ceea ce am inteles in toti anii mei de lucru cu pacientii este ca bolile, cu putine exceptii (cand e vorba de accidente fizice sau diversi virusi), isi au cauza in relatiile noastre.

Ceea ce ne imbolnaveste este felul in care psihicul nostru experimenteaza relatiile importante. O experienta sufleteasca traumatica creste de patru ori riscul de a suferi de boli precum diabetul sau cancerul. Si tot trauma e la baza depresiei sau a altor boli psihice grave. Asta inseamna ca orice demers de vindecare ar trebui sa inceapa prin a ne privi cu sinceritate toate relatiile importante din jur, pentru a vedea cum relationam noi in ele, care sunt sanatoase, care ne imbolnavesc si ce putem schimba. Daca suntem destul de norocosi sa fi avut o copilarie lipsita de traume si sa fi trait intr-o relatie buna cu parintii, atunci probabil vom avea parte de relatii bune toata viata. Din pacate, opusul e mult mai des. Cand copilaria ne-a fost zguduita de tot felul de intamplari, toata viata noastra va continua la fel”, spune profesorul doctor FRANZ RUPPERT.

Click pe aceeasi tema:  Leacurile populare rusesti care te-ar putea scapa de lichidul la plamani!

„Vreau sa va spun de la bun inceput ca diagnosticul de depresie e un diagnostic depasit. Acum 100 de ani, psihoterapia vedea in depresie o lipsa de apetit pentru viata, o lipsa de energie si motivare. De atunci, foarte multi oameni au fost diagnosticati si pusi in aceeasi oala, care s-a tot umplut, pana am inceput sa ne miram ca a dat pe din afara. Dar nici in secolul 21, psihiatria nu poate dovedi ca depresiile sau tulburarile de personalitate sunt boli in sens medical. Medicamentele anti-depresive nu corecteaza niciun dezechilibru biochimic, ci din contra, il elimina pe cel care le foloseste, din punct de vedere emotional. Nici din punct de vedere genetic nu s-a putut atesta ca exista gene defecte sau ca bolile psihice ar putea fi ereditare. Toti avem aceleasi gene, dar conectarea si deconectarea lor este de­cisa de semnale care vin din noi sau din afara noastra. Aici e, de fapt, cheia suferintelor noastre.

Click pe aceeasi tema:  Teoria legumelor si fructelor consumate proaspete NU E VALABILA! Vezi ultima descoperire a cercetatorilor!

Cine este Ruppert

Este psihoterapeut, profesor de psihologie la München si, de mai bine de doua decenii, se dedica studiului traumei, al depresiei si tulburarilor psihice grave. „Metoda Cons­telatiei Identitatii”, expusa in detaliu in cartile sale, pleaca de la ideea ca o mare suferinta afec­teaza nu doar pe cel care o traieste, ci si pe cei din jur si chiar pe urmasii urmasilor acestora. Un punct de vedere revolutionar, care a schimbat din temelii psihoterapia si care scoate la iveala nebanuitele resurse de vindecare ale psihicului uman. Dl Franz Ruppert a fost prezent in Romania pentru doua zile, la invitatia „Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei”. Ne-a acordat un interviu in exclusivitate despre dragoste, relatii si despre cum suferintele timpurii ne decid uneori destinul, arata formula-as.

spre