Un copil din a gasit un proiectil din Al Doilea Razboi Mondial intr-o zona de depozitare a molozului si a altor materiale rezultate din demolarea unor cladiri, copilul luand proiectilul si ducandu-l langa un magazin din localitate, unde l-a abandonat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar-sef Liviu Naghi, dispeceratul Politiei a fost anuntat, joi dimineata, ca o bomba a fost gasita langa un magazin din localitatea Sanpetru.

Politistii care au mers la fata locului au gasit o bomba pentru aruncator, calibru 82 milimetri, datand din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Politistii au stabilit ca bomba fusese dusa acolo de catre un copil care a gasit-o intr-o zona de depozitare a molozului si a altor materiale rezultate din demolarea unor cladiri.

De asemenea, miercuri, politistii brasoveni au fost anuntati ca in Codlea, pe strada Noua, au fost gasite mai multe elemente de munitie. Politistii ajunsi la fata locului au constatat ca in spatele unui imobil unde se faceau sapaturi a fost gasit un recipient cilindric in care se aflau 1.557 de cartuse in stare de degradare din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Acestea au fost ridicate de politisti si vor fi distruse in poligonul special amenajat in comuna Harman.

„Recomandam cetatenilor ca in cazul gasirii unor astfel de obiecte sa nu se apropie la mai putin de trei metri de ele, sa nu le atinga sau sa incerce sa le miste si sa anunte imediat Politia prin 112. Nerespectarea acestor reguli elementare de protectie poate duce la evenimente tragice”, a mai spus purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.