Bietul elefant Raju a fost torturat, infometat si tinut in lanturi vreme de 50 de ani, pana cand o organizatie caritabila Wildlife SOS din Londra a aflat si a trimis o echipa pentru a-l pune in libertate.

Raju a fost furat de langa mama lui pe cand era mic. De atunci, timp de cinci decenii, animalul a fost torturat si pus sa „cerseasca” pe strazile din India.Raju a trait cu mancarea pe care i-o dadeau din mila trecatorii si nu de putine ori a mancat plastic si hartie pentru a-si potoli foamea, scrie Sarah Arnold in the Sunday People.

Lanturile cu care era legat aveau montate placi cu tepi ce i-au provocat rani cumplite lui Raju.

Chinul a luat insa sfarsit, saptamana trecuta, animalul fiind salvat la interventia unei echipe londoneze care l-a eliberat in secret, in timpul unei operatiuni desfasurate noaptea.

La vederea salvatorilor sai, Raju a inceput, pur si simplu, sa planga. Momentul a fost extrem de emotionant, iar intreaga echipa de salvare si-a continuat misiunea cu lacrimi in ochi.

Vezi VIDEO AICI!

Raju a fost transportat de urgenta la o clinica veterinara, unde se afla sub ingrijirea medicilor.

„Raju a fost tinut in lanturi timp de 24 de ore, in fiecare. Este un act de cruzime intolerabil. Echipa a fost uluita sa vada cum Raju a inceput sa planga in timp ce era salvat. A fost un moment incredibil de emotonant. Am stiut, in inimile noastre, ca realiza faptul ca este eliberat. Elefantii sunt animale cu o inteligenta foarte ridicata. Ne putem doar imagina ce au insemnat acesti 50 de ani pentru el”, a marturisit Pooja Binepal, membru Wildlife SOS UK.

Sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.