In 1963, un barbat din provincia Nevsehir Turcia a daramat un zid din casa lui. In spatele zidului a descoperit o camera misterioasa si un sistem complex de tuneluri cu camere suplimentare pe sub pamant. Ceea ce a descoperit de fapt este orasul antic subteran Derinkuyu din Turcia.

Reteaua subterana este foarte bine elaborata si include intrari secrete, puturi de aerisire, puturi de apa si pasaje de interconectare. Acesta a fost unul din zecile de orase subterane sapate in stanca in Cappadocia cu mii de ani in urma. A ramas ascuns timp de secole. Orasul subteran de la Derinkuyu nu este nici cel mai mare nici cel mai vechi, dar 18 dintre povestile care se refera la el il fac sa fie cel mai adanc. Orasul a fost, cel mai probabil, folosit ca un buncar gigant pentru a proteja locuitorii sai fie de razboi fie de o catastrofa naturala.

Orasul a avut acces la apa curgatoare curata – dar sursele nu au fost legate de suprafata pentru a preveni otravirea de dusmanii terani. De asemenea, are apartamente individuale, magazine, camere comune de intalniri, morminte, arsenale, stocuri de alimente, si harti de evacuare. Exista chiar si o scoala, completata de o camera de studiu.

 

tunelul Derinkuyu din Turcia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.