Acasă Stirile zilei Justitia Un bărbat care şi-a ameninţat fosta iubită că o ucide într-un mod...

Un bărbat care şi-a ameninţat fosta iubită că o ucide într-un mod similar atacului de la coaforul Perla, reţinut

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un bărbat de 35 de ani din Bucureşti a fost reţinut, vineri, de poliţiştii din Timişoara, după ce a intrat în contul de Facebook al fostei sale iubite şi a publicat mai multe fotografii cu aceasta în ipostaze indecente, bărbatul ameninţând-o totodată pe aceasta că o ucide dacă nu se întoarce la el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş, Andreea Cinteză, poliţiştii au reţinut un bărbat de 35 de ani, din Bucureşti, care şi-a ameninţat fosta iubită că o va împuşca, la fel cum s-a întâmplat în cazul tragediei de la coaforul Perla din Capitală, dacă aceasta nu se întoarce la el.

„Cei doi s-au cunoscut printr-o reţea de socializare şi, deşi femeia era măritată, relaţia lor a durat doi ani, însă în luna octombrie 2011 aceştia s-au despărţit. Tot atunci, femeia a plecat la muncă în Austria şi i-a cerut iubitului să o lase în pace, însă acesta a început ameninţările şi şantajul. Bărbatul i-a spart contul de Facebook şi a postat acolo câteva fotografii indecente cu aceasta, alături de un mesaj cu numărul de telefon al fetei. Bărbatul a fost monitorizat de procurorii DIICOT de la începutul acestui an, după ce fosta iubită a depus reclamaţie împotriva lui pentru că i-a spart contul de Facebook”, a declarat, vineri, Andreea Cinteză.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Timis, miercuri, într-o discuţie telefonică, bucureşteanul a întrebat-o pe fată dacă a văzut tragedia de la coaforul din Capitală, în care au fost ucise două persoane şi rănite alte şase, spunând că s-a gândit şi el la aşa ceva.

Bărbatul a fost reţinut, vineri, pe bază de ordonanţă, şi i s-a întocmit dosar penal pentru şantaj şi accesare fără drept a unui sistem informatic.

Poliţiştii fac cercetări pentru a afla dacă bărbatul deţine o armă.

El a fost dus în faţa instanţei, la Judecătoria Timişoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Luni, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan (53 de ani), şofer la Policlinica MAI, a intrat în coaforul din complexul Perla, din cartierul Dorobanţi, unde lucra soţia sa, Florina Vlădan (47 de ani), coafeză.

Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia, apoi a tras într-o colegă a sa, casiera Mariana Bendre, după care a rănit alte şase persoane aflate în salonul de înfrumuseţare din Bucureşti.

Gheorghe Vlădan a fost arestat marţi, pentru omor calificat şi deosebit de grav, el fiind acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi de premeditarea faptei.