Acasă Stirile zilei Justitia Avocat reţinut pentru trafic de influenţă, după ce a luat 70.000 euro...

Avocat reţinut pentru trafic de influenţă, după ce a luat 70.000 euro de la un traficant de droguri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un avocat bucureştean a fost reţinut de procurorii DNA, care îl acuză că a cerut 100.000 de euro, din care a primit 70.000 de euro de la o persoană condamnată pentru trafic de droguri, căreia i-a promis că intervine la judecători ai ICCJ pentru a-i reduce pedeapsa de la 15 la şase ani de închisoare.

Eugen Alexandru Radu, avocat în Baroul Bucureşti, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de vineri al instituţiei.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada februarie – martie, avocatul Eugen Alexandru Radu a pretins de la un denunţător 100.000 de euro, susţinând că are influenţă şi poate interveni pe lângă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa acestuia de la 15 ani la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Avocatul a fost prins joi în flagrant delict după ce a primit de la denunţător, printr-un intermediar, suma de 70.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi.

Procurorii anticorupţie au dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a avocatului Eugen Alexandru Radu şi vor propune judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.