Acasă Stirile zilei Un AVION cu 295 de pasageri la bord s-a PRABUSIT la frontiera...

Un AVION cu 295 de pasageri la bord s-a PRABUSIT la frontiera dintre UCRAINA si RUSIA! Aeronava a fost doborata de o RACHETA! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un avion malaysian cu 295 de pasageri la bord, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prabusit la frontiera dintre Ucraina si Rusia, toti pasagerii au murit, informeaza Reuters.

Avionul Boeing 777 decolase de la Amsterdam (Olanda) si urma sa ajunga la Kuala Lumpur (Malaysia).

Avionul s-a prabusit in estul Ucrainei, intr-o zona in care mai multe aeronave au fost atacate de catre insurgenti prorusi.

Avionul de pasageri a fost doborat de o racheta, afirma un consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne.

„Este un act terorist”, afirma presedintele Petro Porosenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgentilor prorusi in acest incident.

Prabusirea avionului este o „tragedie teribila”, a declarat presedintele Statelor Unite, Barack Obama, citat de AFP.

„Administratia Statelor Unite depune eforturi pentru a stabili daca la bordul avionului erau cetateni americani”, a spus Obama.

„Statele Unite vor oferi orice fel de asistenta in acest caz. Gandurile si rugaciunile noastre sunt la familiile pasagerilor”, a precizat Obama.

Echipajul avionului de pasageri al companiei Malaysia Airlines nu a semnalat nicio problema in timp ce era in spatiul aerian al Ucrainei, afirma surse oficiale, citate de AFP.

Prabusirea avionului malaysian este „un act terorist”, afirma presedintele Petro Porosenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgentilor prorusi in acest incident.

„Nu este vorba de un simplu incident, nici de o catastrofa, este un act terorist”, a declarat Porosenko, potrivit purtatorului sau de cuvant, Sviatoslav Tsegolko.

Anterior, Petro Porosenko a declarat ca nu exclude posibilitatea ca avionul de pasageri prabusit in estul Ucrainei sa fi fost doborat cu o racheta.

Sursa: mediafax.ro