Acasă Stirile zilei Stiinta Un astronom american este convins: In urmatorii 25 de ani vom face...

Un astronom american este convins: In urmatorii 25 de ani vom face o descoperire ULUITOARE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In urmatorii 25 de ani, omenirea va fi capabila sa detecteze viata extraterestra inteligenta, potrivit unuia dintre cercetatorii din cadrul proiectului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence).

Pana in anul 2040, astronomii vor fi cercetat suficiente sisteme stelare pentru a avea sanse bune de a identifica semnale electromagnetice produse de civilizatii extraterestre, sustine Seth Shostak, cercetator in cadrul proiectului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), scrie space.com.

„Cred ca vom gasi extraterestri in urmatorii 20 de ani”, a sustinut Seth Shostak in cadrul unei conferinse de presa. In loc sa ne uitam la cateva mii de sisteme stelare, situatie in care ne aflam in prezent, ne vom fi uitat la poate un milion de sisteme stelare peste 24 de an. Un milion ar putea fi numarul potrivit pentru a gasi ceva”, crede „vanatorul de extraterestri”.

Optimismul sau se bazeaza pe descoperirile facute de catre telescopul spatial Kepler, care a aratat ca galaxia Calea Lactee este plina de planete capabile sa sustina viata asa cum o cunoastem noi.

„Una din cinci stele are cel putin o planeta unde viata ar putea aparea. E un procent extrem de ridicat. Inseamna ca in galaxia noastra exista zeci de miliarde de planete asemanatoare Terrei”, explica Seth Shostak.

El si colegii sai sunt de parere ca macar o parte dintre aceste lumi gazduiesc extraterestri inteligenti, care au dobandit capacitatea de a trimite in cosmos semnale electromagnetice, pe care spera sa le capteze si sa le descifreze.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos