Acasă Stirile zilei Stiinta Un asteroid MISTERIOS INGROZESTE astronomii. „Poate lovi Pamantul cu 60.000 km/h!” (VIDEO)

Un asteroid MISTERIOS INGROZESTE astronomii. „Poate lovi Pamantul cu 60.000 km/h!” (VIDEO)

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii americani de la Universitatea Tennessee vin cu o informatia ca asteroidul botezat 1950 DA ar putea lovi Pamantul in data de 16 martie 2880, scrie Daily Mail.
Cercetatorii sustin ca asteroidul, care calatoreste cu o viteza uluitoare, de peste 61 de mii de kilometri pe ora, s-ar putea prabusi in Oceanul Atlantic. Specialistii estimeaza ca forta unui eventual impact ar echivala cu explozia a 45 de mii de megatone de trinitrotoluen. Comparativ, bomba atomica de la Hiroshima a explodat cu o forta echivalenta cu 16 kilotone de TNT.

Intre timp, insa, asteroidul 1950 DA este un mister pentru oamenii de stiinta. El se roteste atat de rapid in jurul propriei axe, incat ar trebui sa se dezintegreze. Totusi, roca ramane intacta si isi continua calatoria prin spatiu. Savantii cred ca obiectul nu se dezintegreaza datorita unor forte de coeziune cunoscute sub numele de „fortele Van der Waals”.

Asteroidul are un diametru de 1 kilometru. si a fost descoperit in 1950. A putut fi observat 17 zile, dupa care a disparut timp de aproape 50 de ani. Apoi, un obiect descoperit pe 31 decembrie 2000 a fost recunoscut ca fiind asteroidul „pierdut” 1950 DA.

sursa: jurnalul.ro