Acasă Stirile zilei Justitia Un alt SCANDAL zguduie sistemul Camerelor de Comert din Romania. Prejudiciu de...

Un alt SCANDAL zguduie sistemul Camerelor de Comert din Romania. Prejudiciu de 61 milioane la Timisoara

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 20 de perchezitii au loc, joi dimineata, in judetele Timis, Mehedinti si Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 61 de milioane de lei. In centrul retelei ar fi fost presedintele Camerei de Comert Timisoara, Georgica Cornu, sustin surse din randul anchetatorilor.

Perchezitiile sunt facute de politisti de la Crima Organizata si de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judetele Timis, Mehedinti si Gorj, coordonati de procuroorii DIICOT Timisoara, inclusiv la sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri si presedinte al Camerei de Comert Timisoara, Georgica Cornu. Procurorii au descins si la locuinta timisoreanului, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate.

Prejudiciul in acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost incasati de Georgica Cornu.

Georgica Cornu a inceput activitatea in constructii in anul 2000, realizand lucrari in mai multe orase din tara. In anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat in insolventa, avand datorii de zeci de milioane de euro.

In anul 2006, Georgica Cornu a castigat primul mandat in fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. In 2010, el a fost reales, iar in luna februarie 2014, Cornu a castigat al treilea mandat in fruntea aceleiasi institutii.

Acesta este al doilea scandal care zguduie sistemul Camerelor de Comert din Romania dupa arestarea preventiva, pe 19 martie, a presedintelui CCIR, Mihail Vlasov. Acesta a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar in 18 martie a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Presedintele CCIR, Mihail Vlasov a fost suspendat din functie, fiind acum in arest preventiv pentru 30 de zile.