Romanii din Italia au parte de o noua umilinta din partea autoritatilor din peninsula. Acestea refuza sa ia in calcul documentul de identitate romanesc in cazul transferurilor de bani.

Cartea de identitate romaneasca nu e valabila cand te prezinti la ghiseu si doresti sa trimiti bani in tara sau oriunde, doar daca e insotita de un document italian.

Wester Union nu recunoaste buletinul romanesc

”In aceasta dimineata am primit un apel telefonic de la o prietena romanca. In acel moment era in sediul unei banci cu intentia de a trimite bani in Romania, prin intermediul serviciului Western Union. Suma nu era mare, o trimitea pentru a ajuta familia care se afla intr-o situatie financiara dificila. M-a chemat spunandu-mi ca nu poate face transferul, doar cu conditia sa fie insotita de o persoana cu cetatenie italiana si un document italian.

M-am deplasat imediat la banca cu intentia sa cer explicatii. Cum e posibil ca o carte de identitate romaneasca sa nu fie recunoscuta ca document valabil? Surpriza, deosebit de amara, a fost sa ajung in fata unui functionar al bancii care nu voia sa ia in considerare alt document, decat cel italian. ”Fara document italian nu putem face niciun transfer de bani Western Union”, mi-a spus el. M-a trimis in piata, precizand ca acolo poate reusesc sa fac asa ceva.

Tin sa precizez ca sediul bancii respective este trecut ca punct de lucru pe siteul Western Union.”, relateaza Giuseppe Esposito, 40 de ani, cetățean italian rezident la Mantova pentru gazetaromaneasca.

Am cerut prin telefon informatii de la reprezentantii Western Union Romania si ni s-a raspuns ca ”Guvernul italian cere si alte documente in cazul transferurilor de bani. Daca operatorul cere si documente suplimentare, iar acestea lipsesc, clientul nu poate face transferul”.

”Dar in cazul in care un turist roman are urgenta nevoie sa trimita in Romania bani, poate s-o faca?”, am insistat. ”Poate oricand sa primeasca, dar in cazul in care Guvernul italian (sic!) cere document italian suplimentar, atunci nu poate sa trimita bani din Italia.”, ne-a explicat operatorul WU.

Tinand cont ca in explicatia data de cei de la Western Union au intervenit ”cerintele Guvernului italian”, am cerut informatii de la o alta firma de transfer de bani, ”RIA”. Ni s-a explicat ca nu exista nicio ”directiva” din partea vreunei institutii italiene sa se solicite documente italiene la transferul de bani. ”Cu cartea de identitate romaneasca se pot face transferuri de bani din Italia in Romania fara probleme. Nu exista nicio restrictie”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.