Acasă Stirile zilei Ultimul secret al lui Nicu Ceausescu! A fost pastrat timp de 40...

Ultimul secret al lui Nicu Ceausescu! A fost pastrat timp de 40 de ani! Ultimele momente din viata cuplului dictatorial!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Misterele Revolutiei din 1989 dainuie si in prezent. Imediat dupa ce Nicolae si Elena Ceausescu au fugit cu elicopterul, pe 22 decembrie 1989, in Romania s-a declansat ”razboiul cu teroristii”. Generalul Dan Voinea, procurorul care a intocmit rechizitoriul impotriva sotilor Ceausescu, ne-a dezvaluit lucruri nestiute din ziua de 25 decembrie, cand cuplul dictatorial a fost executat la Targoviste.

”Noi, cand am plecat la proces, eu chiar i-am spus presedintelui (completului de judecata, n.r.) ca nu am dosarul… si mi-a zis: ”Ma, tu crezi ca sta cineva dupa tine acum sa faci tu dosarul? Lasa ca incepem procesul si o sa vina oamenii, o sa-i chemam la termenele care se dau”. Cu gandul acesta s-a plecat, ca incepem un proces si … acolo insa lucrurile au luat o turnura neasteptata”, spune Dan Voinea.

Fostul procuror militar sustine ca intentia initiala de a-i supune pe cei doi dictatori unui lung interogatoriu care sa demaste ororile comunismului din Romania a fost eliminata de puterea care a preluat imediat conducerea dupa ce elicopterul prezidential i-a indepartat pe sotii Ceausescu din Comitetul Central al Partidului Comunist.

Conform documentelor istorice, Nicolae Ceausescu ar fi impuscat cu mana lui, la sfarsitul anilor ’50, tarani care nu voiau sa se inscrie in colectiv. Daca adaugam aici problema banilor detinuti de regimul comunist in diferite conturi din strainatate, conturi care ulterior au fost golite de persoane inca neidentificate, se poate spune ca romanii ar fi avut ce afla de la sotii Ceausescu.

”Trebuia sa aiba loc un proces care sa duca la demascarea tuturor nenorocirilor pe care le-a facut acest regim. Or nu s-a dorit acest lucru”, spune Dan Voinea.

Dupa capturarea cuplului dictatorial, jocurile au fost facute foarte repede. intr-o intalnire fulger dintre noii conducatori ai Romaniei, Ion Iliescu, generalul Victor Atanasie Stanculescu, Petre Roman, Silviu Brucan si Alexandru Barladeanu, s-a decis ca sotii Ceausescu trebuie sa moara repede.

in acest context a fost declansat, in seara de 22 decembrie 1989, macelul numit al ”teroristilor”.

Statisticile sunt seci: in timpul Revolutiei au murit 1.104 persoane si au fost ranite 3.321. Pe 22 decembrie 1989, la ora cand fug Nicolae si Elena Ceausescu, erau doar 126 de morti si 1.107 raniti. Restul au fost inregistrati dupa. Atunci s-a nascut intrebarea: ”Cine a tras in noi dupa 22?” Asta in contextul in care Nicolae si Elena Ceausescu au fost capturati foarte repede dupa fuga lor din Comitetul Central.

”Cine a tras in noi dupa 22? Pai, acest grup de putere care a condus actiunile militare dupa 22 decembrie, deci toate victimele sunt ale acestui grup de putere. Exista dovezi. Toate datele Revolutiei se gasesc in dosarele instrumentate, unele judecate deja, altele inca nu”, sustine fostul procuror militar Dan Voinea.

Pe 22 decembrie 1989, sotii Ceausescu au ajuns la Unitatea Militara din Targoviste si, in timp ce se bucurau ca la conducerea Minsterului Apararii a ajuns generalul Victor Atanasie Stanculescu, acesta, impreuna cu ceilalti potentati ai momentului, le hotarau condamnarea la moarte intr-o incapere a fostului Comitet Central. Totul urma sa se petreaca in urma unui simulacru de proces.

”La proces, Ceausescu nu a avut un dialog cu instanta, nu a recunoscut instanta, din motive clar politice, procesul n-a fost unul firesc si normal, deci s-au folosit cei care au luat puterea de acest proces pentru eliminarea fizica a lui Ceausescu. As putea zice chiar ca Ceausescu a fost sacrificat de comunisti pentru a salva adminsitratia comunista. Lucrurile acestea se practica. Ei tot timpul au crezut ca nu se va intampla aceasta executie, ca vor fi salvati, chiar Stanculescu era pentru ei o garantie, pentru ca a fost omul de casa al lui Ceausescu. Nu se asteptau de la el sa ii execute”, ne-a spus Dan Voinea.

”Lui Ceausescu nu i-a fost frica de moarte, dar sotia lui a avut temere atunci, au luat-o pe sus, pur si simplu, militarii care au legat-o la maini. Acolo a lesinat, cand au pus-o langa zid si au tras in ea fiind cazuta pe jos. Insa el a primit executia in picioare. Primele rafale s-au tras la picioare, iar din reflex el a sarit in sus si a cazut flectat pe spate”, si-a amintit Dan Voinea.

Conform lui Dan Voinea, totul a mers uns pentru noua conducere a Romaniei, prin prisma prieteniei dintre Ion Iliescu si Victor Atanasie Stanculescu.

”in 1956, Stanculescu era comandantul unui batalion din Timis. Cand studentii si profesorii de la Politehnica s-au organizat sa faca si ei manifestatie impotriva ocupantului sovietic, asa cum studentii de la Budapesta o facusera, atunci lucrurile acestea au transpirat foarte repede, s-a procedat la arestarea acelor care organizau aceste miscari anti-sovietice. Cel care a venit cu camioanele de la unitatea militara, exact ca la Revolutia din 1989 – vedeti ca se aseamana -, a fost generalul Stanculescu. Toti cei arestati atunci au fost urcati in camioanele militare si dusi in unitatea militara. Exact ca la Revolutie. Iar cel care i-a anchetat pe studenti si profesori din partea Comitetului Central al Uniunii Tineretului Muncitoresc a fost tovarasul Ion Iliescu. De atunci se cunosteau si aveau mare incredere unul in altul. Dovada ca au actinat aproape perfect la Revolutie, pentru preluarea puterii sau pentru mentinerea lor la putere, pentru ca erau oricum la putere”, a mai spus Dan Voinea.

Sursa: Libertatea

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos