Negocierile pentru Oltchim dintre Dan Diaconescu si reprezentantii OPSPI s-au incheiat, vineri seara, fara a se ajunge la semnarea contractului pentru privatizarea Oltchim. Discutiile au durat mai bine de trei ore, insa cele doua parti nu au ajuns la un acord. Asta dupa ce autoritatile erau pregatite inca de vineri pentru semnarea contractului si asteptau dovada de la patronul OTV ca are cele 45 de milioane de euro pentru preluarea combinatului. In fata presei, Dan Diaconescu a precizat, inainte de a intra la negocieri, ca el are banii pentru Oltchim si ca este gata sa semneze.

Negocierile pentru cumpararea actiunilor Oltchim, dintre Dan Diaconescu si reprezentantii OPSPI, s-au incheiat fara nici un rezultat. „Negocierile vor fi reluate luni, de la ora 9,00”, a declarat, pentru Agerpres, Remus Vulpescu, seful OPSPI. Vulpescu a precizat ca autoritatile erau gata inca de vineri sa semneze contractul. Asta dupa ce Dan Diaconescu anuntase ca dispune de banii necesari cumpararii actiunilor Oltchim si ii va pune la dispozitia Guvernului.

„Noi vrem aceleasi conditii ca si investitorii indieni de la Sidex si investitorii de la BCR. Sper ca lucrurile sunt clare, desi ceilalti parteneri au incalcat toate clauzele de confidentialitate furnizand presei documente bancare, nu cred ca mai are nimeni indoiala in privinta banilor. Ei au fost si inainte de licitatie, sunt inca si vor fi permanent la dispozitia Guvernului. Mai ramane ca si Ponta sa vrea acesti bani’, a declarat Diaconescu.

Partile implicate nu au reusit, pana in prezent, sa ajunga la un acord scris pentru principalele puncte ale discutiilor, cum ar fi plata salariilor angajatilor, preluarea Arpechim, situatia datoriilor Oltchim.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.