Acasă Politic Ultima trasnaie monumentala a guvernului lui Dragnea! Vor sa schimbe brandul turistic...

Ultima trasnaie monumentala a guvernului lui Dragnea! Vor sa schimbe brandul turistic al Romaniei, sa inlocuiasca frunza cu o oaie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a anuntat saptamana trecuta pe oamenii de afaceri din domeniu ca si-a propus sa schimbe brandul turistic al Romaniei, urmand sa inlocuiasca celebra frunza a Elenei Udrea cu o oaie, pentru a construi imaginea turistica a tarii in jurul legendei Miorita, informeaza profit.ro.

Turoperatorii dezaproba schimbarea brandului, spunand ca in turism sunt probleme mult mai importante de rezolvat, si ironizeaza ideea de a inlocui frunza cu o oaie. Miorita, cred ei, este o legenda trista, pesimista, cu trei romani care se omoara intre ei, iar oaia in sine e perceputa ca un animal stupid si supus. Aceste lucruri ii fac pe turoperatori sa considere neinspirata asocierea dintre Miorita si turismul romanesc.

La Consiliul Consultativ de saptamana trecuta, reprezentantii mediului de afaceri n-au stiut, initial, daca ministrul glumeste sau vorbeste serios atunci cand le-a spus ca vrea sa reconstruiasca brandul turistic in jurul legendei Miorita. Ei si-au dat seama ca nu e gluma atunci cand ministrul le-a prezentat ca exemplu, pe un ton serios, Spania, care isi asociaza imaginea cu un taur, Franta, cu cocosul galic, si le-a vorbit si despre vaca, care se regaseste si ea in brandul unor tari.

In acest context, ministrul le-a explicat ca Miorita ar reprezenta mai bine decat frunza imaginea turismului romanesc. Cei prezenti la intalnirea cu ministrul spun ca au fost surprinsi de usurinta cu care acesta vorbeste de schimbarea unui lucru atat de important fara sa aiba, mai intai, ample discutii cu mediul de afaceri.

Cu ani in urma, celebra frunza a Elenei Udrea a luat nastere in urma mai multor intalniri cu mediul de afaceri, dar chiar si asa a fost si a ramas extrem de controversat modul in care s-au desfasurat lucrurile.

Dragos Anastasiu, proprietarul Eurolines, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din Romania, si reprezentant al concernului TUI in in tara noastra, prezent la sedinta, a confirmat ca ministrul Dobre a vorbit despre Miorita ca posibil viitor brand turistic. „S-a discutat tema asta, s-a pus pe masa si a parut ca ministrul vorbeste serios. Eu i-am zis ca in momentul de fata avem un brand, bun, rau, putem sa-l criticam sau nu, acea frunza cu ‘Explore the Carpathian garden’ si ca acum avem alte prioritati decat sa umblam la brand. Eu cred ca trebuie sa umblam la content, la ce-i in spatele brandului, nu la imaginea respectiva”, a declarat Anastasiu pentru Profit.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos