Acasă World Antibioticul minune care distruge bacteriile fara ca acestea sa dezvolte rezistenta!

Antibioticul minune care distruge bacteriile fara ca acestea sa dezvolte rezistenta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un grup de cercetatori din SUA a reusit sa modifice un tip de antibiotic, numit vancomicina, pentru a distrugere bacteriile fara ca acestea sa dezvolte rezistenta impotriva sa, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), citata marti de EFE.

Aceasta descoperire ar putea contracara amenintarea infectiilor rezistente la antibiotice in urmatorii ani.

Cercetatorii de la organizatia biomedicala The Scripps Research Institute (TSRI) din Florida au reusit sa confere „superputeri” vancomicinei, un antibiotic descoperit in anii 1950 si impotriva caruia patogenii nu au fost capabili sa dezvolte rezistenta dupa 30 de ani.

Mai concret, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a modifica structural vancomicina pentru a obtine o versiune mai puternica a unui antibiotic forte.

Urmatoarea provocare, in prezent in cercetare, este de a proiecta o forma de a sintetiza vancomicina modificata printr-un numar mai mici de pasi in laborator, avand in vedere ca actuala metoda necesita 30 de secvente.

Totusi un cercetator implicat in studiu, Dale Boger, copresedinte al departamentului de chimie la The Scripps Research Institute, a considerat ca este vorba de partea de „cea mai usoara” a proiectului.

„Medicii ar putea utiliza aceasta forma modificata a vancomicinei fara teama ca va aparea rezistenta”, noteaza Dale Boger, potrivit caruia partea cea mai grea a fost modificarea acestei molecule, care „poate salva vieti”, fiind capabila sa elimine bacteriile fara ca acestea sa dezvolte rezistenta impotriva altor antibiotice.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos