Acasă Stirile zilei Uite AICI: TOP 5 MASINARII SF

Uite AICI: TOP 5 MASINARII SF

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In timp ce producatorii auto lucreaza la prototipuri de autovehicule ce functioneaza pe baza unor combustibili alternativi, alte companii mai mici propun inovatii demne de filme SF sau chiar direct inspirate din cele mai populare filme SF. Uite aici top 5 masinarii pe care le-am numit fantastice pentru ca pot influenta intr-un mod semnificativ viitorul tehnologic.


Airpod

Dezvoltat de compania indiana Tata Motors, Airpod este un prototip de autovehicul care propune o solutie cu adevarat eficienta pentru problema poluarii cauzate de arderea combustibililor fosili.

In loc de hidrocarburi, Airpod este alimentat cu aer, pe baza unui motor pneumatic ce pune in miscare pistoanele. In automobilul urban incap pana la 2 pasageri pe langa sofer, iar viteza maxima este de 80km/h.

Motorul ce ruleaza cu aer a fost creat de compania MDI din Luxembourg, iar Tata Motors continua sa dezvolte prototipurile Airpod.


2. Hover Aerofex

Inspirat de autovehiculele zburatoare din „Razboiul Stelelor: Intoarcerea lui Jedi”, hoverul creat de Aeroflex utilizeaza dinamica folosita de elicoptere pentru a propulsa un vehicul asemanator unei motociclete pe teren accidentat.

Primul test din 2008 nu a fost incurajator, insa Aeroflex a continuat sa perfectioneze autovehiculul, rezolvand problemele de stabilitate si dificultatile intampinate la curbele periculoase. Hoverul poate acum ajunge la viteze de aproape 50km/h si pluteste in aer la o inaltime de 4,5m.

3. Autobuzul de 30 metri

Orasul german Dresda se poate lauda cu recordul mondial pentru cel mai lung autobuz: Autotram Extra Grand are 30 metri. Recordul precedent era detinut de un autobuz de aproximativ 25m din China.

Autotram Extra Grand are o capacitate de 256 pasageri, iar soferul este asistat de un sistem de directie computerizat. Mai ieftin decat un tramvai, autobuzul gigant dezvoltat de Institutul de Transporturi Fraunhofer ar putea deveni o prezenta obisnuita pe strazile din Germania, daca impactul sau asupra traficului nu este prea mare.

4. So Rui, masina cu telecomanda

In timp ce Google lucreaza in SUA la masina fara sofer, producatorul auto chinez BYD Auto a dezvoltat o masina ce poate fi condusa prin telecomanda. So Rui va fi disponibila in doua versiuni de motorizare, ambele cu 4 cilindri: 1,5l cu 109cp si 1,5l turbo cu 154cp.

Functia a fost creata pentru a usura parcarile, deoarece So Rui nu poate circula la o viteza mai mare de 2km/h atunci cand soferul se afla in afara ei. Distanta maxima de actiune a telecomenzii este de numai 10 metri in prezent.


5. Helicarrier S.H.I.E.L.D.

Inspirata de portavionul zburator din filmul „Razbunatorii”, platforma S.H.I.E.L.D. nu ar putea zbura foarte usor la dimensiunile originale, insa un rus pasionat de aerodinamica a construit o macheta functionala a helicarrier-ului.

Cu o dimensiune de 1,27m si o greutate de numai 1kg, platforma decoleaza si aterizeaza fara probleme pe un iaz. Ramane de vazut daca tehnologia va permite in viitor crearea helicarrier-ului din film, insa momentan se pare ca la dimensiunile originale portavionul ar zbura la fel de usor ca… un strut.