Acasă Stirile zilei MESAJ in STICLA vechi de 98 de ani, DESCOPERIT de un marinar...

MESAJ in STICLA vechi de 98 de ani, DESCOPERIT de un marinar scotian

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Recordul mondial pentru un mesaj descoperit intr-o sticla era detinut pana acum pentru unul care avea o vechime de 93 de ani.

Un comandant de vas scotian a stabilit un nou record mondial dupa ce a gasit un mesaj in sticla dupa 98 de ani de la lansare, informeaza BBC.

Andrew Leaper a descoperit sticla in timp ce se afla pe nava Shetland, aceeasi care a stabilit precedentul record.

 

„A fost o coincidenta uimitoare”

a spus Leaper.

Descoperirea a fost deja confirmata ca un nou record Guinness World Records. Sticla continea o ilustrata pe care scria ca gasitorul va primi o recompensa de sase pence si a fost lansata la apa in iunie 1914, de capitanul CH Brown.

Sticla face parte dintr-un lot de 1.890 de sticle de cercetare stiintifica, care au fost special concepute pentru a se scufunda in ciuda curentilor marilor din jurul Scotiei.

Doar 315 dintre ele au fost gasite.

Andrew Leaper, de 43 ani, care a gasit-o, spune ca „a vazut gatul si a luat-o repede, pentru a nu se scufunda iar in mare”.

„A fost foarte captivant sa gasesc sticla si de abia asteptam sa o deschid. E ca si cum ai castiga la loterie a doua oara”

a mai completat marinarul.

El a mai spus ca prietenul sau Mark Henderson, care a stabilit recordul anterior, in 2006, la bordul aceleiasi nave, nu a fost incantat ca l-a depasit.

„Ne bucuram de descoperire. Speram ca pe viitor vor mai fi descoperite si alte sticle sau alte comori”

a declarat un purtator de cuvant de la Guinness World Record.