Acasă Utile Culinar Uite 6 retete de CEREALE CROCANTE care NU te INGRASA

Uite 6 retete de CEREALE CROCANTE care NU te INGRASA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ca sa eviti cerealele din comert care contin o cantitate exagerata de zahar rafinat poti sa faci acasa diverse combinatii de cereale crocante pentru micul dejun. Vezi 6 retete sanatoase si foarte usor de preparat!

Pe langa zaharul rafinat, foarte multe cereale din comert contin sirop de glucoza sau sirop din zahar brun plus alte ingrediente pe care nu le cunosti si care impreuna nu aduc nutrienti pentru organism. Mai mult, din cauza unei cantitati exagerate de zaharuri aceste produse te pot ingrasa.

De ce sa nu iti faci acasa o cantitate mai mare de cereale crocante pe care sa le ai la indemana pentru micul dejun? In plus, in acest fel vei folosi doar ingrediente sanatoase, in functie de gusturile tale.

Iata 6 retete de cereale crocante care se prepara rapid acasa!

Ingredientul de baza il constituie fulgii de ovaz, iar in cazul in care vrei ca cerealele tale sa nu contina gluten poti sa inlocuiesti fulgii de ovaz cu quinoa/amarant/mei expandat sau hrisca.

Pe langa cereale integrale, nucile/semintele crude, precum si fructele uscate si condimentele sunt alte ingrediente pe care le poti folosi tinand cont de gusturile tale.

Ca ingrediente lichide necesare pentru legarea compozitiei poti sa apelezi la piureul de banane, pasta de susan, untul de arahide/migdale, mierea de albine si uleiul de cocos presat la rece.

1. Cereale integrale cu miere de albine, varianta simpla

Ai nevoie de: 2 cani cu fulgi de ovaz, 2 linguri cu ulei de rapita/cocos/floarea-soarelui nerafinat, 1/4 cana cu miere de albine si 1/4 lingurita cu sare de mare.

Se amesteca toate ingredientele si se presara intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a incins cuptorul, se introduce tava la cuptor si se lasa aproximativ 30-35 de minute, amestecand de cateva ori ingredientele in timpul coacerii.

2. Cereale crocante cu stafide si scortisoara

Ai nevoie de: 2 cani cu fulgi de ovaz, 2 limguri de ulei vegetal, 1/4 cana cu miere de albine naturala, 2 linguri cu stafide, 1/2 lingurita cu scortisoara, 1/2 lingurita cu nucsoara, 2 linguri cu seminte de in macinate si 1/4 lingurita cu sare de mare.

Se amesteca toate ingredientele si se presara intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a incins cuptorul, se introduce tava la cuptor si se lasa aproximativ 30-35 de minute, amestecand de cateva ori ingredientele in timpul coacerii.

3. Cereale crocante cu unt de arahide si fulgi de cocos

Ai nevoie de: 2 cani cu fulgi de ovaz, 2 linguri de ulei vegetal, 1/4 cana cu miere de albine, 2 linguri cu unt de arahide, 2 linguri cu fulgi de cocos, 1/4 cana cu alune nesarate, 1/4 cana cu capsuni deshidratate si 1/4 lingurita cu sare de mare.

Se amesteca toate ingredientele si se presara intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a incins cuptorul, se introduce tava la cuptor si se lasa aproximativ 30-35 de minute, amestecand de cateva ori ingredientele in timpul coacerii.

4. Cereale crocante cu nuci si quinoa

Ai nevoie de: 2 cani cu fulgi de ovaz, 2 linguri cu ulei vegetal, 1/4 cana cu mei/quinoa/hrisca, 3 linguri cu nuci maruntite, 2 linguri cu seminte chia si 1/4 lingurita cu sare de mare.

Se amesteca toate ingredientele si se presara intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a incins cuptorul, se introduce tava la cuptor si se lasa aproximativ 30-35 de minute, amestecand de cateva ori ingredientele in timpul coacerii.

5. Cereale crocante cu cacao

Ai nevoie de: 2 cani cu fulgi de ovaz, 2 linguri cu ulei vegetal, 1/4 cana cu miere de albine sau zahar brut, 2 linguri de cacao pudra, 2 linguri cu bucati marunte de ciocolata neagra si 1/4 lingurita cu sare de mare.

Se amesteca toate ingredientele si se presara intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a incins cuptorul, se introduce tava la cuptor si se lasa aproximativ 30-35 de minute, amestecand de cateva ori ingredientele in timpul coacerii.

6. Cereale crocante cu quinoa si scortisoara

Ai nevoie de: 2 cani cu fulgi de ovaz, 2 linguri cu ulei de cocos presat la rece, 1/4 cana cu miere naturala sau zahar brun, 2 linguri cu quinoa, 2 linguri cu seminte chia, 2 lingurite cu scortisoara si 1/4 lingurita cu sare de mare.

Se amesteca toate ingredientele si se presara intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a incins cuptorul, se introduce tava la cuptor si se lasa aproximativ 30-35 de minute, amestecand de cateva ori ingredientele in timpul coacerii.