Acasă Life Uita de vacantele in strainatate! Descopera Drumul Comorilor din Romania!

Uita de vacantele in strainatate! Descopera Drumul Comorilor din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Drumul Comorilor din Muntii Rarau este o adevarata atractie turistica dupa ce a fost dat in folosinta in septembrie 2014. De atunci, Transfagarasanul Bucivinei este plin de turisti romani si straini, dornici sa descopere zone noi si linistite.

Pentru ca nu are parapeti si este foarte ingust, calea ce leaga Valea Bistritei de Valea Moldovei printre culmile semete si pitoresti, poate fi abordata doar de soferii experimentati.
Asfaltul proaspat turnat al soselei „serpuieste” cale de 10 kilometri, dintr-o parte in alta a Muntilor Raraului.

Aventura celor care se incumeta sa strabata „Drumul Comorilor” incepe in satul Chiril. Serpentinele urca pana la 1.500 de metri altitudine, trec pe langa stanci suspendate, prapastii primejdioase ori vai pitoresti.

transrarau

„E un drum foarte bun, e provocator. Mie mi-a placut. In spate sotia transpira. Zicea „mai incet” si eram doar intr-a-ntaia”, povestește un turist.

Drumul Comorilor e mirific datorita peisajului care iti taie respiratia timp de 10 kilometri, insa cand vine vorba sa ii parcurgi e o adevarata aventura: drumul are o singura banda, iar la fiecare curba soferii sunt nevoiti sa isi faca simtita prezenta claxonand puternic.

„E foarte bine ca l-au facut, dar trebuie largit. Pentru automobile si masini 4×4 se poate, dar pentru autocare, nu”, spune unul dintre soferii care au traversat Drumul Comorilor.

sursa> voceatransilvaniei.ro