Acasă Stirile zilei Catastrofa totala la Vama Veche! Cine ar trebui sa administreze LITORALUL romanesc?

Catastrofa totala la Vama Veche! Cine ar trebui sa administreze LITORALUL romanesc?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Situatia catastrofala in Vama Veche dupa ce Primaria Limanu, de care apartine statiunea, este tot mai depasita de realitatile din teren. Aflata de mai multi ani in incapacitatea de a face investitii, de a asigura un minim de curatenie dar si de siguranta turistilor, primaria nu mai face fata valului de hoti prezenti in renumita statiune…

Primarul din Limanu se declarat total depasit de situatie, iar MAI nu face nimic in acest sens, desi cel mai intelept ar fi ca aceste statiuni sa fie date in administrare unor entitati care au capacitatea de a gestiona unitar urbanismul, siguranta cat si investitiile pe litoral.

„Incercam sa le explicam celor de la IPJ Constanta si de la MAI ca avem o situatie speciala. Noi avem aici 30.000 de oameni, in 2 Mai si Vama Veche, nu 6.000, cati locuitori are comuna Limanu, conform recensamantului. Aici nu se pot face calcule nici in functie de suprafata localitatilor, care este foarte mica, nici in functie de locurile de cazare declarate, pentru ca sunt foarte multi turisti aflati in tranzit, veniti din alte statiuni sau dinspre Bulgaria. Nu putem sa obtinem mai multi politisti si nici macar sa infiintam mai mult de sase posturi in Politia Locala, conform legislatiei in vigoare”, explica Daniel Georgescu, noul primar al comunei Limanu, relateaza jurnalul.ro.

Edilul mai spune ca hotii s-au inmultit si au devenit violenti de anul trecut, pentru ca au vazut ca Politia nu face fata situatiei. Inca sase politisti sunt delegati in perioada sezonului estival pentru a acoperi nevoile din zona, dar sunt cazati la Olimp, de unde se deplaseaza foarte greu catre Vama Veche sau 2 Mai, daca intervine o urgenta.

In statiunile mari sunt politisti pe intreaga perioada a anului, pentru ca au multi locuitori si peste 85% dintre spatiile de cazare inregistrate. In schimb, cu numai patru agenti si fara bani de benzina la sectia de Politie infiintata anul trecut in Vama Veche, primaria Limanu se confrunta in timpul sezonului estival cu probleme grave.