Acasă Stirile zilei Stiinta Uita de cifre si coduri! Bataile inimii vor lua locul parolelor la...

Uita de cifre si coduri! Bataile inimii vor lua locul parolelor la accesarea conturilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O banca britanica doreste sa inlocuiasca sistemul clasic de indentificare la distanta a clientilor pe baza de parola cu un altul, in functie de bataile inimii.

Bratara Nymi, de conceptie canadiana, se poarta la incheietura mainii si permite autentificarea pe baza electrocardiogramei. Banca subliniaza, intr-un comunicat de presa, ca prin comparatie cu alte masuratori biometrice (iris, amprente digitale), electrocardiogramele au avantajul de a fi ‘un semnal viu al corpului’, ceea ce reduce posibilitatea ‘falsificarii sau intruziunii’.

Testele sunt inca in faza de inceput, iar Halifax nu s-a gandit deocamdata sa aplice metoda in relatia cu clientii sai. Aceasta initiativa arata totusi ca bancile britanice sunt tot mai interesate de noile tehnologii de autentificare.

Luna trecuta, reteaua grupului Royal Bank of Scotland a adoptat tehnologia ‘TouchID’ de la Apple, care permite clientilor care au un iPhone performant sa isi deblocheze aplicatia bancara cu ajutorul unui cititor electronic de amprenta integrat in telefon. Anul trecut, Barclays a lansat bPay, propria sa bratara de plata fara contact.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn mason BILDERBERG se afla in spatele carnagiului valutar din aceasta perioada!
Articolul următorPutin a inviat si da ordinul de intrare in stare de alerta a Flotei Nordului!